MsHK Žilina podľahla Popradu na domácom ľade 1:3


Foto: MsHK Žilina podľahla Popradu na domácom ľade 1:3

Cesta do play-off sa pomaly vzďaluje, no nič nie je stratené. Malú iskru mohli vykresať dnes “Vlci” v domácom zápase proti hokejistom HK Poprad v zápase 47. kola Tipsport extraligy. Až do 57. minúty vyhrávali hostia gólmi Bartečka z 18. minúty a Sýkoru z 25. minúty 2:0, za Žilinu znížil skóre tri minúty pred koncom Marek Uram. Vyrovnať sa už nepodarilo, výhru Popradu spečatil gólom do prázdnej brány Štals.

Zápas sledovalo 1231 divákov, zaujala aj bitka, v ktorej sa za žilinskú stranu predviedol Bajaník. Play-off sa síce pomaly vzdiaľuje, vždy je však ešte nádej. Najbližšie môžu žilinskí hokejisti znížiť manko na Piešťany 8.2. v Skalici v rámci dohrávky zápasov z 46. kola.

MsHK DOXXbet Žilina - HK Poprad 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Góly: 57. Uram (S. Hudec, Ďurkech) - 18. Bartečko (Paukovček, T. Sýkora), 25. T. Sýkora (Bartečko), 60. Štals (Hvila)
Vylúčení: 3:6 na 2 min, navyše: R. Krajči 10 min za napadnutie hlavy a krku, Bajaník 5+10+DKZ za údery - Paukovček 5+10+DKZ za údery, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jura - Jobbágy, Smrek, 1231 divákov

Martin Groma, asistent trénera Žiliny: “My sme nepredviedli dobrý výkon, no bolo to ovplyvnené chorobou viacerých hráčov a viacero ďalších hráčov nastúpilo so sebazaprením. V piatok sme strávili v autobuse do Skalice 10 hodín a stálo nás to priveľa. Chýbalo nám nasadenie a sily a zahrali sme veľmi zlú druhú tretinu. V tej tretej sme zvýšili obrátky, vydali sme zo seba maximum, ale na zvrat v zápase sme nemali sily.”


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu