Nedávno zhotovené vodorovné značenie na sídlisku Solinky je poškodené, mesto urguje jeho obnovu


Foto: Nedávno zhotovené vodorovné značenie na sídlisku Solinky je poškodené, mesto urguje jeho obnovu

Mesto Žilina začalo od stredy 16. októbra 2019 realizovať obnovu vodorovného dopravného značenia parkovacích miest na sídliskách Solinky a Hájik. Tá sa týka celkom 1 976 miest, z ktorých 1 186 je na Solinkách a 790 na Hájiku. Neprešiel ani mesiac od zhotovenia nových náterov a obyvatelia mesta sa začali sťažovať na ich poškodenie.

„Na našej ulici to dokončili asi pred dvomi týždňami, a už sa z cesty úplne zodrali. Neviem, či je to nekvalitnou farbou alebo čím, ale niektoré už ani vôbec nevidno,“ uviedol čitateľ Miroslav, ktorý žije na Osikovej ulici.

Podľa vyjadrenia hovorcu mesta Žilina realizuje obnovu vodorovného dopravného značenia parkovacích miest spoločnosť TICHÝ, s.r.o., celkovo za službu zaplatí mesto sumu 20 750 eur bez DPH.

Problém s poškodeným značením už vedenie mesta eviduje, dodávateľ by mal značenie obnoviť: „O danom probléme vieme a evidujeme ho. Na základe okamžitej urgencie uvedenej veci priamo u realizátora prác, dôjde k obnove poškodeného vodorovného dopravného značenia,“ potvrdil hovorca Vladimír Miškovčík.

Vďaka vyznačeniu parkovacích čiar bude môcť na sídliskách zaparkovať viac áut, keďže niektorí vodiči parkujú nedisciplinovane a tým zmenšujú priestor na parkovanie. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu