V centre mesta došlo k napadnutiu 13-ročného chlapca, dvaja útočníci boli len o rok starší


Foto: V centre mesta došlo k napadnutiu 13-ročného chlapca, dvaja útočníci boli len o rok starší

Žilinskí mestskí policajti riešili v centre mesta prípad bitky, v súvislosti s ktorou zadržali dve podozrivé osoby. Prekvapením bolo, že obaja podozriví chlapci mali vek len 14 rokov. Pozornosť príslušníkov počas služby upútali práve dve osoby, ktoré bežali a kričali o pomoc. Jedna z týchto osôb mala na tvári stopy krvi.

Následne sa zistilo, že žiaka základnej školy napadli počas toho, ako bol vonku so svojou mladšou sestrou. Tá duchaprítomne ihneď po incidente privolala pomoc a taktiež kontaktovala rodičov. Policajtom pomohlo, že napadnutý chlapec dokázal dobre opísať, kto ho zranil. 

„Na mieste udalosti bol zistený maloletý poškodený s krvácajúcim zranením v oblasti úst a opuchom tváre. Na základe popisu boli neďaleko od miesta udalosti zadržaní dvaja maloletí útočníci na úteku, ktorí javili známky požitia alkoholu, poškodený útočníkov opoznal a označil,“ uviedol Martin Matejko, zástupca náčelníka mestskej polície.

Mladiství útočníci uviedli ako dôvod svojho útoku to, že aj ich mal v minulosti niekto bezdôvodne zbiť. Napadnutý chlapec musel byť napokon prevezený na ošetrenie do žilinskej nemocnice. Útočníci ho kopali aj keď ležal na zemi a taktiež mu rozbili nový mobil.

Hovorkyňa nemocnice k prípadu nemohla podať žiadne informácie, nakoľko ide o maloletého len 13-ročného pacienta. Chlapca mali nechať v nemocnici počas troch dní na pozorovanie. Zástupca náčelníka mestskej polície potvrdil, že útočníkov následne odovzdali zákonným zástupcom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu