Policajti zastavili počas jedného dňa dvakrát tú istú vodičku, pri oboch kontrolách nafúkala


Foto: Policajti zastavili počas jedného dňa dvakrát tú istú vodičku, pri oboch kontrolách nafúkala Foto: KR PZ Žilina

Policajti v Čadci zastavili pri výkone služby počas jedného dňa dvakrát tú istú vodičku pod vplyvom alkoholu. Príslušníci z Okresného dopravného inšpektorátu natrafili na ženu v utorok 5. novembra 2019 v poobedňajších hodinách.

36-ročná vodička osobného motorového vozidla nafúkala pri kontrole v oboch prípadoch. Druhý krát si sadla za volant a jazdila i napriek tomu, že jej predtým bola ďalšia jazda zakázaná.

Príslušníci žene zadržali jej vodičský preukaz a taktiež aj osvedčenie o evidencii vozidla. Svojim nezodpovedným prístupom si tak spôsobila zbytočné problémy.

Žena v jenom prípade nafúkala 0,46 mg/l (0,96 promile) a v ďalšom zasa 0,42 mg/l (v prepočte 0,87 promile).


V 45. týždni roka 2019 chytili policajti v Žilinskom kraji až 49 opitých vodičov

Polícia v Žilinskom kraji zaevidovala na cestách celkom 49 podgurážených vodičov. Z tohto počtu 16 nafúkalo nad 1 promile a u 11 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile. Dvaja z kontrolovaných vodičov sa dychovej skúške odmietli podrobiť. Sedem vodičov spôsobilo pod vplyvom alkoholu dopravné nehody.

V nedeľu 10. novembra po polnoci zastavila policajná hliadka v Žiline vodiča vozidla Škoda Felicia. 26-ročný vodič (občan Ukrajiny) sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,69 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,44 promile.

Taktiež v nedeľu, v skorých ranných hodinách, zastavila policajná hliadka na ceste I/78 v smere do Námestova vodiča vozidla Škoda Superb. Vodič vo veku 20 rokov sa podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,31 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,73 promile.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina