FOTO: Pri vážnej nehode na Hlbokej ceste boli zranené tri dievčatá, ktoré kráčali po chodníku


FOTO: Pri vážnej nehode na Hlbokej ceste boli zranené tri dievčatá, ktoré kráčali po chodníku
Galéria: 14 fotiek

Dnes 11. novembra 2019 došlo na Hlbokej ceste v Žiline k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej utrpeli zranenia tri mladé študentky. V čase okolo 15:30 hod. sa v križovatke ulíc Janka Kráľa a Hlbokej cesty zrazili dve osobné autá, pričom jedno z nich bolo odhodené na kraj cesty, po ktorom práve v tom čase prechádzala skupinka piatich študentiek.

Dievčatá sa presúvali zo školy smerom do centra mesta po chodníku, keď do nich vrazilo osobné auto. Dve študentky stihli včas uskočiť nabok. Podľa predbežných informácií mal nehodu zapríčiniť 19-ročný vodič na tmavom Volkswagene, ktorý si skrátil cestu jazdou do protismeru. Svoje konanie hneď na mieste oľutoval. „Bola to obrovská chyba. Bežne tu vidím autá jazdiť do protismeru, ale ja som to nemal robiť,“ uviedol.

Pri nehode zasahovali všetky záchranné zložky, zranené dievčatá prevážali záchranári postupne do žilinskej nemocnice. Prvú pomoc im ochotne poskytla jedna z obyvateliek ulice, ktorá počula silný náraz a následne krik a plač. „Boli sme v dome, keď sme odrazu počuli, že sa niečo vážne deje. Vybehla som preto na ulicu a dievčatám som poskytla prvú pomoc. Snažila som sa ich upokojiť a komunikovať s nimi,“ povedala duchaprítomná obyvateľka.


Zranenia utrpeli tri dievčatá, na mieste sa predbežne hovorilo o možných zlomeninách horných či dolných končatín. Dve zo študentiek navštevujú strednú zdravotnícku školu a jedna poľnohospodársku. 

„Dve dievčatá utrpeli ťažké zranenia a jedno dievča predbežne ľahké zranenia. Dychová skúška na alkohol bola u oboch vodičov s negatívnym výsledkom. Okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania,“ uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Prípad si priamo na mieste prevzal policajný vyšetrovateľ.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu