Mesto Žilina pripravuje pokračovanie cyklochodníka H2, vybuduje úsek cez sídlisko Solinky


Foto: Mesto Žilina pripravuje pokračovanie cyklochodníka H2, vybuduje úsek cez sídlisko Solinky Foto: ilustračné - pixabay

Cyklochodník s označením H2, ktorý bol v prvej etape realizovaný od nákupného centra Aupark po most na ulici Antona Bernoláka, plánuje mesto Žilina postupne dobudovať.

Úsek spája centrum mesta a Solinky, práve na tomto sídlisku vznikne cyklochodník od ulice Obvodová až po mostík ponad ulicu Centrálna. Vyplýva to zo zverejnenej zákazky na dodávateľa s názvom „Cyklistický chodník H2 (Solinky – centrum) – úsek I.

Na lávke, ktorá prepája sídlisko Solinky s časťou Rudiny, bude realizovaná výmena krytu, pričom chodník by mal byť v tomto úseku spoločný pre peších aj cyklistov. Na väčšine miest však bude nový cyklochodník samostatne ohraničený od existujúcich chodníkov pre peších. 


Cyklotrasa H2 na sídlisku Solinky,Hliny VI a Hliny V. Zdroj: zilina.sk

Predpokladaná hodnota zákazky predstavuje sumu 159 413.56 Eur bez DPH, lehota na predkladanie ponúk uplynie dňa 15. novembra o 11:00 hod. Úspešný uchádzač by mal dielo dodať do 150 dní od dňa prevzatia staveniska.  

V prvej etape bol cyklistický chodník H2 realizovaný od ulice Veľká Okružná (od Auparku) po ulicu Antona Bernoláka – po lávku pre peších ponad cestu I/18. Na tento úsek by sa mala časom napojiť ďalšia fáza realizácie.

Cyklochodník dnes končí na moste ponad cestu I/18 na ulici Antona Bernoláka.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu