Železnice Slovenskej republiky informujú o plánovaných výlukách v Žiline aj na Orave od 13. novembra


Foto: Železnice Slovenskej republiky informujú o plánovaných výlukách v Žiline aj na Orave od 13. novembra

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) informujú o výlukách v dňoch 13. - 15. novembra 2019. Na viacerých úsekoch železničných tratí v Žilinskom kraji budú realizované práce, ktoré sa dotknú prevádzky vlakových spojení. 

Výluka výh. Dlhá nad Oravou - Oravský Podzámok 

ŽSR budú v dňoch 13. novembra v čase od 7.05 hod. do 14.00 hod. realizovať výlukové práce v úseku výh. Dlhá nad Oravou - Oravský Podzámok. V rámci výluky sa vykoná súvislá výmena koľajníc, ktorá zahŕňa výmenu koľajníc, úpravu geometrickej polohy koľaje a výrub krovia v okolí trate. Práce budú vykonávať zamestnanci ŽSR. Odrieknuté vlakové spojenia v úseku Dlhá nad Oravou - Oravský Podzámok budú nahradené autobusovou dopravou.


Výluka Bytčica - Lietavská Lúčka 

ŽSR budú v dňoch 15. novembra v čase od 7.20 hod. do 13.25 hod. realizovať výlukové práce v úseku Bytčica – Lietavská Lúčka. V rámci výluky pôjde o bežnú údržbu trate v rámci ktorej sa opraví geometrická poloha koľaje. Práce budú vykonávať zamestnanci ŽSR. Odrieknuté vlakové spojenia v úseku Bytčica - Lietavská Lúčka budú nahradené autobusovou dopravou.

Výluka Lietavská Lúčka - Rajec

ŽSR budú v dňoch 13. – 14. novembra v čase od 9.00 hod. do 15.00 hod. realizovať výlukové práce v úseku Lietavská Lúčka - Rajec. V rámci výluky sa vykoná bežná údržba trate a opraví sa geometrická poloha koľaje, upraví sa štrkové lôžko koľaje a zvaria sa koľajnice. Práce budú vykonávať zamestnanci ŽSR. Odrieknuté vlakové spojenia v úseku Lietavská Lúčka - Rajec budú nahradené autobusovou dopravou.

ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Železnice Slovenskej republiky