Kriminálna polícia sleduje neoprávnené vjazdy do chránených území, naposledy zaistila 4 vozidlá


Foto: Kriminálna polícia sleduje neoprávnené vjazdy do chránených území, naposledy zaistila 4 vozidlá Foto: KR PZ Žilina

Polícia dnes 4. novembra informovala, že policajti odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline pokračujú v realizovaní preventívno-bezpečnostných akcií zameraných na neoprávnené vjazdy do chránených území.

„Takáto akcia bola realizovaná v chránenej krajinnej oblasti Kysuce v spolupráci s Okresným riaditeľstvom Policajného zboru v Čadci a Štátnou ochranou prírody - Správou CHKO Kysuce. Táto činnosť sa opäť stretla s pozitívnou reakciou najmä turistov, chatárov a vlastníkov pozemkov,“ informuje KR PZ v Žiline.

Pri poslednej akcii zadokumentovali policajti až 4 trestné činy na úseku porušovania ochrany rastlín a živočíchov, pričom boli zaistené dve štvorkolky a dva motocykle pre účely trestného konania.

„O neprispôsobivých jazdcoch Správu NP často informujú aj turisti, poľovníci či členovia urbárov, najviac problémové oblasti sú sledované aj fototechnikou. Samotným jazdením dochádza nielen ku plašeniu živočíchov, poškodzovaniu rastlín či pôdneho krytu, spôsobuje aj zvýšenú eróziu či môžu byť ohrozené aj zdroje pitnej vody,“ uviedla nedávno správa NP Malá Fatra na svojej stránke.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina