Kriminálna polícia zaistila ďalšie 4 motorové vozidlá, ktoré jazdili po Národnom parku Malá Fatra


Foto: Kriminálna polícia zaistila ďalšie 4 motorové vozidlá, ktoré jazdili po Národnom parku Malá Fatra
Galéria: 3 fotky
Foto: KR PZ Žilina

Polícia v Žiline vykonala ďalšiu úspešnú akciu zameranú na environmentálnu kriminalitu. Odbor kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline uskutočnil bezpečnostné opatrenie v spolupráci so Štátnou ochranou prírody na území Národného parku Malá Fatra v II. stupni ochrany.

Počas akcie boli zadokumentované 4 trestné činy na úseku porušovania ochrany rastlín a živočíchov, pričom boli zaistené dve štvorkolky a dva motocykle pre účely trestného konania.

„O neprispôsobivých jazdcoch Správu NP často informujú aj turisti, poľovníci či členovia urbárov, najviac problémové oblasti sú sledované aj fototechnikou. Samotným jazdením dochádza nielen ku plašeniu živočíchov, poškodzovaniu rastlín či pôdneho krytu, spôsobuje aj zvýšenú eróziu či môžu byť ohrozené aj zdroje pitnej vody. V neposlednom rade treba upozorniť na zvýšené riziko stretu a možného zranenia turistu takýmito vozidlami na turistickom chodníku,“ informuje správa NP Malá Fatra na svojej stránke.

K odňatiu vozidiel došlo aj pred približne dvomi týždňami v okolí Terchovej, kde boli páchateľom odobraté 2 terénne motorky a 2 štvorkolky, taktiež v oblasti Šútova, kde bola odobraná 1 motorka.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina