Pri základnej škole na Hájiku ležal maloletý opitý chlapec, informovať museli sociálnu pracovníčku


Foto: Pri základnej škole na Hájiku ležal maloletý opitý chlapec, informovať museli sociálnu pracovníčku

V nedeľu 13. októbra 2019 v čase o 00:20 hod. bolo na žilinskú mestskú políciu oznámené, že pri základnej škole na sídlisku Hájik leží osoba. Privolaná hliadka našla na schodoch pri škole maloletého chlapca pod vplyvom alkoholu. U chlapca bola vykonaná aj dychová skúška.

„Bol vykonaný pokus o zistenie zákonného zástupcu, pričom bolo zistené, že sa v byte nachádza iba mladistvá sestra maloletého bez dozoru dospelej osoby. Na matku nebolo možné vykonať kontakt,“ informuje Mestská polícia Žilina.

Nakoľko sa nepodarilo kontaktovať zákonného zástupcu maloletej osoby, bola kontaktovaná pracovníčka sociálnej kurately, ktorá požiadala umiestniť chlapca na detskom oddelení Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline.


Hliadka privolala na miesto posádku záchrannej zdravotnej služby, ktorá mladého chlapca previezla do žilinskej nemocnice. Prípad prenechala hliadka na ďalšie riešenie v nasledujúcich zmenách po dohode so sociálnou kuratelou.

S podobnými situáciami sa mestskí policajti stretávajú nielen na sídliskách ale aj v centre mesta a mestských parkoch. Vykonávajú aj preventívne kontroly zamerané na požívanie alkoholu na verejnosti. V lete narazili počas služby na 15-ročného chlapca, ktorý zostal po požití väčšieho množstva alkoholu ležať v centre mesta.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina