Polícia v Žiline zadržala a obvinila 31-ročného Jána, ktorý obťažoval Kórejku a hajloval


Foto: Polícia v Žiline zadržala a obvinila 31-ročného Jána, ktorý obťažoval Kórejku a hajloval Foto: Polícia Slovenskej republiky

Polícia dnes informovala o prípade, ktorý sa stal vo štvrtok 17. októbra 2019 na ulici Daxnerova v Žiline. Muž slovenskej národnosti vo veku 31 rokov po tom, ako si všimol ženu kórejskej národnosti, pristúpil k nej a začal ju urážať lámanou angličtinou a slovenčinou.

„Vo štvrtok 17. októbra 31-ročný Ján C. išiel po ulici Daxnerova v Žiline, kde si všimol ženu kórejskej národnosti. Pristavil sa k nej a začal ju slovne obťažovať. Snažil sa hovoriť lámanou angličtinou, ale veľmi mu to nešlo. Počas tohto slovného útoku “zahajloval” pravou, vztýčenou rukou,“ informovala polícia na sociálnej sieti s dodatkom, že ak raz bude možné, video zverejní.

Muž mal smerom k žene komunikovať aj tvrdenia “This is white, sieg heil!”, “Yellow is…bitch” či “Toto je náš štát, čisté biele a slovenské chápeš?”. Jána C. dnes polícia obvinila za prejav sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Pri vyšetrovaní bude zohľadnené, že menovaný už bol za obdobný trestný čin právoplatne odsúdený.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky