Zamestnanec daňového úradu čelí obvineniu zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa


Foto: Zamestnanec daňového úradu čelí obvineniu zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa
Galéria: 12 fotiek

Žilinskí kriminalisti spoločne s Finančným riaditeľstvom Slovenskej republiky, inšpekciou finančného riaditeľstva vykonali v uplynulých dňoch na území Žilinského kraja akciu zameranú na odhaľovanie trestnej činnosti verejných činiteľov, zamestnancov daňových úradov.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil 35 ročného Vladimíra (zo Žiliny) zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Obvinený muž vykonával najmenej od roku 2010 inú zárobkovú činnosť odporujúcu zákonu o štátnej službe. Ako verejný činiteľ, zamestnanec daňového úradu, viedol a spracovával účtovníctvo rôznym fyzickým a právnickým osobám a v ich mene komunikoval so štátnymi orgánmi.

Za túto činnosť dostával odmenu najmä vo forme finančnej hotovosti. Následne vykonával kontroly niektorým daňovým subjektom, ktorým viedol a spracovával účtovníctvo za odplatu. V priebehu akcie bola vykonaná jedna domová prehliadka a dve prehliadky nebytových priestorov. Počas ich výkonu policajti zaistili výpočtovú techniku, rôzne pamäťové médiá a listinný materiál.

Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na štyri roky až 10 rokov.

Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu