Horskí záchranári pátrali po nezvestnom turistovi vo Veľkej Fatre, našli ho bez známok života


Foto: Horskí záchranári pátrali po nezvestnom turistovi vo Veľkej Fatre, našli ho bez známok života Foto: Horská záchranná služba

Horská záchranná služba bola vyslaná v utorok 15. októbra 2019 na pomoc pri hľadaní nezvestného turistu. Nezvestnosť nahlásil jeho kamarát, ktorý mal obavy, nakoľko sa stále nevrátil z túry. Obaja boli spoločne na túre v Blatnickej doline (na západnej strane Veľkej Fatry), kde sa pod Ostrou rozdelili.

Nezvestný 74-ročný turista mal ďalej pokračovať na Ostrú. Keďže sa do večerných hodín nevrátil, záchranári HZS rozbehli po ňom pátranie. Do terénu vo večerných hodinách išli 20 záchranári HZS a postupne prehľadávali vytipované miesta,“ informuje Horská záchranná služba na svojom webe.

V nočných hodinách našli nezvestného turistu v lokalite pod Zadnou Ostrou. Žiaľ, turista spadol niekoľko desiatok metrov zo skalného brala a utrpel poranenia nezlučiteľné so životom.

„Následne bolo telo nebohého za pomoci lanovej techniky z neprístupného teréne vytiahnuté na hrebeň a následne pomocou nosidiel UT2000 transportované do Blatnice, kde bolo odovzdané príslušníkom PZ SR a pohrebnej službe,“ uzatvárajú horskí záchranári.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba