Pri policajnej naháňačke na Hlinách havaroval 20-ročný mladík bez vodičského oprávnenia


Foto: Pri policajnej naháňačke na Hlinách havaroval 20-ročný mladík bez vodičského oprávnenia

V nedeľu 13. októbra 2019 približne okolo 22:00 hodine vyrušili obyvateľov na žilinskom sídlisku Hliny policajti, ktorí naháňali osobné motorové vozidlo. Mladý vodič vo vozidle polícii unikal, pričom na výzvy nereagoval. Podľa očitých svedkov pri naháňačke výrazne prekračoval povolenú rýchlosť, čím ohrozoval okolie.

„Naháňačku som zaregistroval na ulici Hlinská, odkiaľ ich naháňali smer mesto, ale pri veľkogarážach odbočili v smere na Saleziánov a pri Gabajovej to strhli pomedzi paneláky cez chodník dole smerom k obchodu. Potom sa zrazu objavili na ulici Gabajova v protismere, kde išli asi 130-150 kilometrovou rýchlosťou. Následne odbočili za veľkogaráže, kde ich chytili,“ popísal naháňačku čitateľ, ktorý nám poslal video po dopravnej nehode.

To, že polícia musela zasahovať proti vodičovi, ktorý neuposlúchol výzvy na zastavenie, potvrdil aj policajný hovorca Radko Moravčík:

„Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 20 ročný vodič viedol motorové vozidlo Škoda v Žiline po ulica Mostná. Nerešpektoval výzvu policajnej hliadky na zastavenie a pri unikaní s vozidlom narazil do kovovej závory. Alkohol u vodiča vykonanou dychovou skúškou zistený nebol, ale bol u neho nariadený aj odber krvi a biologického materiálu za účelom zistenia, či nebol ovplyvnený návykovou látkou.“ 


Mladíci zrejme nezastavili na výzvu policajtov aj pre to, že šofér riadil vozidlo bez vodičského oprávnenia. Jeho mladší spolujazdec po dopravnej nehode vydal policajtom sušenú rastlinu:

„Následným preverovaním bolo zistené, že vodič nie je držiteľom vodičského oprávnenia. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho objasňovania. Po dopravnej nehode 18 ročný spolujazdec policajtom dobrovoľne vydal neznámu sušenú rastlinu, ktorá bude zaslaná na expertízne skúmanie. Z uvedeného dôvodu bolo začaté trestné stíhanie vo veci drogovej trestnej činnosti,“ dodal Moravčík. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu