Reguláciu parkovania zavádza aj predajňa OBI na sídlisku Vlčince, na vjazdoch pribudli nové rampy


Foto: Reguláciu parkovania zavádza aj predajňa OBI na sídlisku Vlčince, na vjazdoch pribudli nové rampy

Začiatkom januára tohto roka pristúpil obchodný dom Kaufland v Žiline k regulácii parkovania prostredníctvom parkovacích rámp. Zákazníkom predajne poskytuje bezplatné parkovanie po dobu 2 hodín, a návštevníkom polikliniky ŽILPO dáva možnosť predĺženia až na 4 hodiny.

Opatrenie je zamerané na zlepšenie komfortu zákazníkov predajne, ktorí mávali v minulosti problém s hľadaním voľných miest. Situáciu s parkovaním v lokalite Vlčiniec v poslednom období skomplikovalo aj otvorenie klientskeho centra, ktorého návštevníci a zamestnanci využívali aj priľahlé parkovacie plochy.

Rovnaké opatrenia ako Kaufland musela prijať aj Žilinská univerzita, tá osadila rampy a zákazové značky pri internátoch na Veľkom dieli. Popri chodníkoch boli doplnené betónové zábrany, znemožňujúcich státie na zeleni. 

V posledných mesiacoch rastú problémy s hľadaním voľných miest aj návštevníkom neďalekej predajne OBI, niektoré vozidlá blokujú parkovanie počas celého dňa. Aj to zrejme prispelo k tomu, že sa predajca pridal k trendu zavedenia regulovaného parkovania. 


Nové rampy sa už nachádzajú na oboch vjazdoch k predajni, zatiaľ nie sú v prevádzke. Postranný vjazd smerom od ulice Vysokoškolákov bol zrušený. V najbližšom období možno očakávať spustenie regulačného systému, ktorý by mal uvoľniť miesta pre zákazníkov predajne.

Podmienky parkovania zatiaľ známe nie sú, zastúpenie spoločnosti OBI na naše otázky neodpovedalo. Po uvedení systému do prevádzky bude OBI v poradí treťou predajňou na ulici Vysokoškolákov, ktorá má regulované a spoplatnené parkovanie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu