BK Slávia Žilina dnes začína novú sezónu, na domácej palubovke privítajú basketbalisti Spišiakov


Foto: BK Slávia Žilina dnes začína novú sezónu, na domácej palubovke privítajú basketbalisti Spišiakov Foto: bkzilina.sk

Basketbalisti BK Slávia Žilina dnes začnú na domácej palubovke sezónu 2019/2020, o 19:00 hod. privítajú v hale na Rosinskej ceste BK 04 AC LB Spišskú Novú Ves. Žilinský klub vstupuje do novej sezóny s niekoľkými novinkami, medzi nimi aj zmenený názov odkazujúci na historickú tradíciu.

Zároveň budú prvýkrát v histórii basketbalisti reprezentovať mesto v žltozelených dresoch, žilinské farby pribudli aj do loga. „Tieto farby sú typické pre Žilinu a majú ich skoro všetky kluby, ktoré reprezentujú mesto. My sa k nim chceme pridať. Už v minulej sezóne sme začali s mediálnou spoluprácou s futbalistami, hokejistami, volejbalistami a americkými futbalistami. Určite v tom chceme pokračovať,“ uviedol pre klubový web generálny manažér tímu Ondrej Šoška.

BK Slávia Žilina vstupuje do novej sezóny s vysokými cieľmi, čo naznačuje aj príchod posíl počas prestávky. Minuloročné opory Jakuba Merešša a Róberta Rožánka, ktorí podpísali dvojročné kontrakty, doplní až pätica legionárov - trio Američanov T.J. Sapp, Doug Wiggins a DeAndre Dickson, Chorvát Mario Špaleta a Dejan Jeftič z Bosny a Hercegoviny.

  

Tím vystužia aj skúsení bývalí hráči Žiliny Michal Podhorský a Lukáš Hoferica, okrem nich sa v zostave predstavia Filip Pažický, Šimon Turza, Marek Líška, Dominik Kubala a Šimon Ďuriš. 

 

„Všetci sú plní očakávaní. Začína nový ročník SBL a tým aj prvé meranie síl. Na začiatok nás čaká Spišská Nová Ves. O súperovi a jeho skladbe tímu máme dostatok informácií. Na poslednom prípravnom zápase som sa bol pozrieť aj osobne. Myslím si, že Spišská vsadila na skúsených rozohrávačov, doplnených o ďalších zahraničných hráčov. Prvé zápasy sú vždy, povedal by som také oťukávacie. Verím, že doma nastúpime s veľkou energiou a predvedieme kvalitný výkon. Pre tieto zápasy sme v lete v hale zaberali. Liga je už tu,“ uviedol žilinský tréner Ivan Kurilla.


Okrem dnešného zápasu odohrajú hráči BK Slávia Žilina ešte tri domáce zápasy - postupne proti Svitu, Lučencu a Prievidzi. K dispozícii sú aj permanentky, ktoré platia na základnú časť a ich držitelia majú prednostné právo zakúpiť si vstupenku na zápasy play-off. 

Vstupné na zápas 
Základné vstupné (základná časť): 3 €
Mládež 12 – 18 rokov a dôchodcovia: 1 €
Deti do 12 rokov: zdarma
Sedenie na palubovke: 5 € 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu