Miesto pre aktívnych učiteľov na vzdelávanie a výmenu skúseností EDUpoint pribudlo už aj v Žiline


Foto: Miesto pre aktívnych učiteľov na vzdelávanie a výmenu skúseností EDUpoint pribudlo už aj v Žiline Foto: ilustračné - pixabay.org

Žilina je po po Bratislave a Zvolene tretím mestom, ktoré sa zaradilo medzi centrá s inovatívnym prístupom vo vzdelávaní učiteľov, využívajúce program EDUpoint.

Za vznikom EDUpoint-u, slúžiacim ako miesto pre aktívnych učiteľov s cieľom stretávať sa, zdieľať skúsenosti a prinášať nové inšpirácie do lokálneho prostredia aj pre verejnosť, stojí žilinské občianske združenie Komunitné vzdelávanie Kalimba v spolupráci s platformou Učitelia Žiliny.

Školský program sa tento rok postupne rozširuje do viacerých miest na Slovensku, skladá sa z workshopov, diskusií, ukážkových hodín, riešení problémov z praxe, ale aj praktického učenia sa inovatívnych metód. Tie pomôžu rozvíjať zručnosti potrebné pre 21. storočie. 

„V našom meste je veľa aktívnych učiteľov a ľudí venujúcich sa vzdelávaniu. Avšak takmer všetky kvalitné prednášky, skvelí lektori či zaujímavé workshopy sa realizujú v iných mestách. Vzdialenosť môže byť prekážkou, a preto sme radi, že sa nám dobrým projektom podarilo presvedčiť nadáciu Pontis, aby podporila náš záujem v Žiline,“ uviedla iniciátorka projektu Jana Randa. 


Akcie sa budú konať približne raz do mesiaca v priestoroch Rosenfeldova paláca, na tento mesiac je pre záujemcov pripravený jednodňový workshop Škola pre všetkých alebo z praxe inkluzívneho vzdelávania dňa 10. októbra 2019 od 9.30 do 15.30 hod. Úlohy lektorov sa zhostia liečebná pedagogička Zuzana Krnáčová a špeciálny pedagóg Viktor Križo.

Všetky akcie sú pre záujemcov bezplatné, účasť je však podmienená včasnou registráciou. Prihlásiť sa môžete na: www.edupointzilina.sk, na tejto adrese zároveň získate bližšie informácie.

Do konca roka sú pre záujemcov pripravené semináre na témy Ako na čítanie a čitateľskú gramotnosť (8. november) a Otvorená škola (3. december). Nad projektom poskytol záštitu primátor mesta Žilina Peter Fiabáne. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu