ŠK Makroteam Žilina - V kľúčovom zápase najslabší výkon sezóny


Foto: ŠK Makroteam Žilina - V kľúčovom zápase najslabší výkon sezóny
Galéria: 4 fotky

Extraligová tabuľka na pozíciách 4. až 9. hlási obrovskú tlačenicu a tak najdôležitejšie zápasy sa hrali v Nových Zámkoch a v Predmieri. Zatiaľčo novozámčania svoju domácu úlohu zvládli žilinčania podali absoltútne najslabší výkon v sezóne a po domácej prehre sa prepadli na predposlednú priečku tabuľky. V ostatných troch zápasoch podľa očakávania zvíťazili prvé tri tímy priebežnej tabuľky.

ŠK Makroteam Žilina – FTVŠ UK Bratislava 1:4 (1:2)

Hostia na rozdiel od domácich nastúpili do zápasu bez rešpektu a to sa odzrkadľovalo na scenári celého zápasu. Od začiatku boli aktívnejší a svoju medzihru zvládali vo vyššom tempe ako domáci. Už v 6.min. vyprodukovali domáci fatálnu defenzívnu chybu a Gál našiel odkrytú časť brány. Domáci kopili chybu za chybou a produkovali nezmyselné fauly. V polovici prvého polčasu fauloval aj žilinský brankár F.Kováč na hranici pokutového územia a pre R.Škrobáka nebol problém z penalty získať dvojgólový náskok pre hostí.

Domáci už v týchto chvíľach hrali so šiestimi faulami a ich útočná fazóna bola veľmi chabá. Keď už viacerí boli mysľou v šatni, odhodlal sa k streleckému pokusu z pravej strany M.Užák a nádherne vymietol šibenicu bratislavskej brány. To bol však jediný svetlý moment v hre domácich.

Do druhého polčasu nastúpili žilinčania aktívnejšie, konečne bolo vidieť viac pohybu. Hostia sa sústredili na obranu a o to ťažšie to mali domáci presadiť sa. Zlomový okamih zápasu prišiel v 25.min., keď Hudek po tvrdom obrannom zákroku videl druhú žltú a súčasne červenú kartu. Hostia presilovku o jedného hráča Višváderom nakoniec premenili. Makroteam sa trápil a nedokázal sa presadiť do sústredenej bratislavskej defenzívy, strelecké pokusy likvidoval spoľahlivo brankár Vöröš. Definitívne k.o. uštedril domácim z protiútoku necelých 5 minút pred koncom J.Kojnok. Nasledovala samozrejme žilinská power play, ktorá však bez trojice Papajčík, Krištofík, Hudek mala iba malé šance na zvrat v zápase. V dvoch tutovkách sa ocitol L.Bezák, ale už to nič nemohlo zmeniť na tom, že z Predmiera si preveľmi dôležité body odvážajú vysokoškoláci.

Zostavy:
Žilina: Filip Kováč, Maroš Zbytek - Marián Hudek, Michal Škulec, Patrik Krištofík, Michal Užák, Michal Lajš, Peter Bistiak, Milan Gažo, Lukáš Bezák, Michal Petrík, Peter Povinec
FTVŠ: David Vöröš - Juraj Višváder, Adrián Lysák, Rudolf Škrobák, Marek Gajdács, Attila Vida, Peter Gál, Adam Klanica, Martin Štrbák, Jakub Kojnok
góly: Užák – Gál, Škrobák, Višváder, Kojnok
ŽK: Kováč, Hudek
ČK: Hudek - po 2.ŽK
100 divákov
Rozhodovali: J.Ploštica, P.Havrilla

Na záver: “Podpriemerný výkon väčšiny hráčov v kľúčovom zápase sezóny je na zamyslenie. Zápas výrazne ovplyvnilo zranenie P.Krištofíka a defintívne rozhodlo vylúčenie M.Hudeka.”




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu