Beseda a výstava 30 rokov slobody k 17. novembru v Žiline aj s lovcom extrémistov


Foto: Beseda a výstava 30 rokov slobody k 17. novembru v Žiline aj s lovcom extrémistov Foto: ilustračné

Občianske združenie Post Bellum zrealizovalo pri príležitosti 30. výročia nežnej revolúcie výstavu 1989 - 2019: 30 rokov slobody, ktorá je od utorka nainštalovaná na Námestí Andreja Hlinku v Žiline.

Zároveň 3. 10. organizuje besedu, na ktorej sa zúčastní aj „lovec extrémistov“, blogger Ján Benčík, držiteľ ocenenie Biela vrana, ktorý sa venuje najmä upozorňovaniu na nebezpečenstvá neonacizmu.  

Beseda sa uskutoční 3. októbra o 19:00 v priestoroch Mestského divadla Žilina.

Hostia: 

Ján Benčík, jeden z aktérov Nežnej revolúcie v Ružomberku, bloger a občiansky aktivista, držiteľ ocenenia Biela vrana, ktorého časť životného príbehu zachytáva aj naša výstava
Filip Lehotský, jeden z organizátorov protestov Za slušné Slovensko v Žiline
Tomáš Zálešák, politológ a publicista, vysokoškolský pedagóg 


Moderátor:

Filip Pavčík (Post Bellum SK) 

Výstava zachytáva formou krátkych citátov príbehy pätnástich ľudí, ktorí sa aktívne podieľali na revolučnom dianí v roku 1989. Na štyroch panelových vežiach sa verejnosť môže zoznámiť s momentmi, ktoré zachytávajú pád komunistického režimu a dôležitú zmenu v našej spoločnosti.

Kľúčová bola v tom čase spolupráca a spolupatričnosť, ktoré sa prejavovali v dianí vo všetkých regiónoch. Výstava preto zahŕňa okrem známejších príbehov aktérov a aktérok revolúcie z Bratislavy či Košíc aj príbehy ľudí z menších miest.

Všetky príbehy vznikli v rámci projektu Príbehy 20. storočia, ktorý je jednou z hlavných aktivít neziskovej organizácie Post Bellum SK.


Miesto: Mestské divadlo Žilina
Dátum: 03.10.2019 - 19:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu