Október v Bábkovom divadle Žilina bude plný farebný príbehov


Foto: Október v Bábkovom divadle Žilina bude plný farebný príbehov Foto: Bábkové divadlo Žilina

Vedeli ste, že farebne a príjemne voňavo môže byť aj v divadle? Veru môže. A ešteže ako! V mesiaci október Vás a Vaše ratolesti čakajú opäť obľúbené Soboty s rozprávkou v spolupráci s najlepším kníhkupectvom v meste – Artforum Žilina. Už teraz sa môžete tešiť na nové knižky plné farebných príbehov, ktoré pre Vás budú čítať opäť dvaja žilinskí bábkoherci, ako aj na 20% zľavu na nákup čítanej knižky v deň jej čítania. 

V rámci nedeľných predstavení pre verejnosť zavítajú do Bábkového divadla Žilina Ryba Rohatá a nový plyšový hrdina – žabiak Filemon, ktorí svojimi dobrodružstvami zaručene rozvoňajú celé divadlo.

Najnovšia inscenácia Filemon alebo OzlomKŔŔK domov, ktorej premiéra je už skutočne za rohom, pošteklí i pohladí na duši nielen tých najmenších. Hovorí príbeh o žabiakovi Filemonovi, ktorý jedného dňa vo svojej plyšovej hrudi pocíti výrazné chcenie ísť domov. A tak sa vydá na cestu za svojím naozajstným domovom, ktorá je síce plná smiešnych situácií, ale ani zďaleka nie je taká ružová a plyšová, ako by si predstavoval…

Každopádne – domov nie je tam, kde nás vyrobili, ale tam, kde nás majú radi. Podľa knižnej predlohy Putovanie žabiaka Filemona súčasnej českej autorky Jany Šrámkovej, v réžii jedinečnej Kataríny Aulitisovej. Inscenáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Od októbra štartujeme aj populárne Večerné stredy pre dospelých. Vegánska apokalypsa v podaní OZ Prvý plán, inšpirovaná protestnou hladovkou v pražskej väznici Pankrác, je plná otázok o ľudských právach, extrémizme či konzumnej spoločnosti a úniku z nej. A aj napriek expresívnym výrazom Vás istotne nenechá chladnými.


Tak nech sa páči, pocíťte tú pravú jesennú atmosféru so žilinským bábkačom. Srdečne pozývame na šálku dobrého divadla! 

5. 10. 2019 o 10:00 hod. Sobota s rozprávkou (hravé čítanie + tvorivé dielne)
13. 10. 2019 o 16:00 hod.  Ryba Rohatá   
18. 10. 2019 o 18:00 hod.  Filemon alebo OzlomKŔŔK domov – premiéra 
20. 10. 2019 o 16:00 hod. Filemon alebo OzlomKŔŔK domov 
26. 10. 2019 o 10:00 hod. Sobota s rozprávkou (hravé čítanie v Artforum Žilina)
27. 10. 2019 o 16:00 hod. Filemon alebo OzlomKŔŔK domov
30. 10. 2019 o 19:00 hod. Vegánska apokalypsa (v rámci Cyklu večerné stredy pre dospelých, hosťuje OZ Prvý plán, veková vhodnosť: 18+) 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Bábkové divadlo Žilina