Polícia zadržala 18-ročného vodiča s 1,83 promile, nafúkala aj žena so zákazom šoférovania


Foto: Polícia zadržala 18-ročného vodiča s 1,83 promile, nafúkala aj žena so zákazom šoférovania Foto: KR PZ Žilina

Na konci septembra skončili v rukách polície dvaja nezodpovední vodiči zo Žilinského kraja. Muž a žena šoférovali pod vplyvom alkoholu, pričom jeden z nich spôsobil aj dopravnú nehodu. Prípadom sa už zaoberajú poverení príslušníci policajného zboru.

Obvineniu z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia čelí 46-ročná Iveta z okresu Čadca. Tá viedla v nedeľu 29. septembra v obci Svrčinovec osobné motorové vozidlo Toyota. Následne bola hliadkou z Obvodného oddelenia PZ Čadca zastavená, pričom sa počas kontroly podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,26 mg/l (0,54 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

„Preverovaním bolo zistené, že obvinená žena má súdom právoplatne, od augusta tohto roka, uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 18 mesiacov. Policajti obvinenej žene obmedzili osobnú slobodu a predviedli ju na policajný útvar. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvinenú,“ uviedol žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

V druhom prípade mladý muž vo veku 18 rokov viedol osobné motorové vozidlo značky Ford Mondeo, v Ružomberku po ul. A. Bernolákova. Pri jazde smerom od hlavnej pošty na ulicu Dončova vyšiel s vozidlom mimo vozovky a prednou časťou vozidla narazil do stĺpu, na ktorom sú osadené kamery MsP Ružomberok.

„Po príchode hliadky Policajného zboru na miesto bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,88 mg/l čo je 1,83 promile,“ informuje polícia. Mladík teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina