Mesto plánuje zjednosmernenie niektorých ulíc na Bôriku, projektová dokumentácia je v príprave


Foto: Mesto plánuje zjednosmernenie niektorých ulíc na Bôriku, projektová dokumentácia je v príprave

Mesto Žilina plánuje zjednosmerniť niektoré ulice v mestskej časti Bôrik. Vyplýva to zo zverejnenej súťaže na projektovú dokumentáciu, ktorá už v súčasnosti pozná víťaza. Výzva na predkladanie ponúk pre zákazku „Vypracovanie projektovej dokumentácie zmena organizácie dopravy (návrh na zjednosmernenie ulíc)  v mestskej časti Žilina - Bôrik“ bola oficiálne zverejnená dňa 27. augusta 2019.

Zástupcovia petičného výboru odovzdali v marci tohto roka poslancom mestského zastupiteľstva petíciu za zjednosmernenie premávky na Bôrickej ceste. Občania v nej požadovali aj prijatie zásadných opatrení pre obmedzenie pohybu nákladných vozidiel SEVAK-u a realizáciu kruhového objazdu na Solinkách.

Predmetom zákazky je vytvoriť projekt návrhu zmeny organizácie dopravy na základe petície a vypracovať projektovú dokumentáciu dopravného značenia s odsúhlasením Okresného dopravného inšpektorátu Policajného zboru v Žiline. Predpokladaná hodnota zákazky bola určená na sumu 6 000 eur bez DPH.

Oznámenie o výsledku verejnej súťaže prebehlo ešte začiatkom septembra. Najnižšiu ponuku predložil Ing. Marcel Tichý a to so sumou 4 764 eur s DPH. Termín dodania projektovej dokumentácie je podľa zverejnených podkladov určený najneskôr do 60 dní odo dňa prevzatia objednávky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu