Na ulici Andreja Kmeťa majú problém s parkovaním. Autá pravidelne blokujú chodník


Foto: Na ulici Andreja Kmeťa majú problém s parkovaním. Autá pravidelne blokujú chodník
Galéria: 4 fotky

Viacerí čitatelia nás upozorňujú na nesprávne zaparkované vozidlá a zasielajú nám fotografie do správ. Najviac prípadov, kde parkovanie obmedzuje chodcov je pred Okresným úradom na ulici Andreja Kmeťa.

Táto ulica je veľmi frekventovaná, nielen čo sa týka premávky, ale aj chodcov. Škola, škôlka, úrady, reštaurácie a iné prevádzky, ktoré sa tu nachádzajú spôsobujú, že cez deň je tu naozaj rušno. Svedčí o tom aj mnoho áut, ktoré potom parkujú na každom voľnom kúsku miesta.

Vodiči často nerozmýšľajú nad tým, či niekoho obmedzia, alebo dokonca ohrozia. V prípadoch, ktoré vidieť na fotografiách priamo ohrozujú chodcov. Zaparkované autá blokujú celú šírku chodníka a tak nútia chodcov prejsť na vozovku, kde je veľký pohyb áut.

Hneď vedľa sa nachádza materská škola. Rodičia s deťmi musia byť zvlášť opatrní, aby sa dostali na druhú stranu cesty, alebo sa vyhli autám. V miestach bol síce osadený spomaľovací prah, neznamená to však, že ľudia idúci po chodníku, ktorí sa musia vyhnúť prekážke nebudú ohrození autami na ceste.

Čitateľ nám uviedol, že po tom, ako odfotografoval auto s nitrianskymi značkami kontaktoval mestskú políciu na čísle 159. To by mali urobiť všetci, ktorí vidia podobné prípady.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu