Mini autobusovú zastávku oproti Auparku vymenia za prístrešok štandardných rozmerov


Foto: Mini autobusovú zastávku oproti Auparku vymenia za prístrešok štandardných rozmerov

Zastávku mestskej hromadnej dopravy netradičných rozmerov, ktorá je dnes osadená na ulici Veľká Okružná oproti OC Aupark, budú Žilinčania využívať s najväčšou pravdepodobnosťou len do konca októbra. V najbližších týždňoch by ju mala nahradiť zastávka s väčším prístreškom, ktorého šírka bude približne 5,5 metra. Vyplýva to z podkladov zverejnenej zákazky s nízkou hodnotou:

„Účelom diela je osadenie a výmena autobusového typového prístrešku na autobusovej zástavky, na ulici Veľká Okružná v meste Žilina. Predmetná lokalita sa nachádza v centre mesta Žilina, na zastávke „Veľká Okružná, Aupark“ oproti OC Aupark, v katastrálnom území Žilina, okres Žilina, kraj Žilinský. Jedná sa o výmenu zastávkového prístrešku,“ spresňuje popis.

Lehota na predkladanie ponúk uplynie 4. októbra, predpokladaná hodnota je stanovená na sumu 6 200 eur bez DPH. Víťaznou sa stane tá ponuka, v ktorej uchádzač stanoví najnižšiu cenu. Zhotoviteľ sa zaviaže zhotoviť prístrešok v lehote 15 kalendárnych dní odo dňa odovzdania a prevzatia staveniska, po podpise zmluvy by malo dôjsť k odovzdaniu do 30 dní. 

Súčasťou nového, väčšieho prístrešku bude aj automat na lístky: „Použitý je prístrešok GE-400SS a jedná sa o typovú oceľovú konštrukciu so sklenenými výplňami na zadnej strane a sklenenou strechou. Oceľová konštrukcia je opatrená ochrannou vrstvou zinku. Nosný rám tvoria nosné stĺpy zo tvarovanej ocele. Hmotnosť prístrešku je 895kg. V module vpravo bude osadená vitrína pre umiestnenie cestovných poriadkov a informacií o tarife. Predajný automat na lístky MHD bude umiestnený na pôvodnom mieste.“  


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu