31-ročný Lukáš skúšal kradnúť v bytovom dome, pri zápase s nájomníkom ho zadržali mestskí policajti


Foto: 31-ročný Lukáš skúšal kradnúť v bytovom dome, pri zápase s nájomníkom ho zadržali mestskí policajti

V bytovom dome na ulici Juraja Fándlyho v Žiline zasahovali koncom uplynulého týždňa mestskí aj štátni policajti. Jeden z nájomníkov kontaktoval v nočných hodinách linku mestskej polície a uviedol, že v pivničných priestoroch sa nachádza zlodej. Do príchodu hliadok sa ho snažil na mieste zadržať a zápasil s ním. 

„Operačné stredisko Mestskej polície prijalo telefonický oznam obyvateľa ohľadom údajného zlodeja, ktorý za použitia sily vnikol do spoločných priestorov bytového domu. Na miesto boli vyslané dve hliadky mestskej polície,“ potvrdil Martin Matejko, zástupca náčelníka Mestskej polície Žilina.

Neznámy muž sa mal násilím vlámať do nebytových priestorov, kde sa následne snažil dostať do jednotlivých pivníc. Hliadky mestskej polície sa po príchode na miesto snažili ihneď zabezpečiť všetky únikové východy.

„Po vstupe do budovy sme našli páchateľa a oznamovateľa, ako spolu zápasia. Za použitia donucovacích prostriedkov, hmatov a chmatov, bol podozrivý zaistený. U podozrivého sme zistili rukavice a multifunkčné náradie, ktorým sa pokúšal dostať do pivníc,“ spresnil jeden zo zasahujúcich mestských policajtov Marek Šulaj.


Oznamovateľ mal po zápase s neznámym mužom drobné poranenia, bolo mu preto odporučené lekárske ošetrenie. U páchateľa objavili policajti aj injekčné striekačky a pri následnom vyťažovaní zistili, že dotyčný užíva drogu pervitín.

„Vchodové dvere a dvere niekoľkých pivníc niesli známky mechanického poškodenia. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu krádeže vlámaním bola na miesto privolaná hliadka policajného zboru, ktorá si vec prevzala,“ dodal zástupca náčelníka Mestskej polície Žilina.

31-ročného Lukáša si prevzala hliadka štátnej polície, ktorá ho umiestnila do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník policajného zboru spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Muž má byť obvinený zo zločinu krádeže v štádiu pokusu a zo zločinu poškodzovania cudzej veci. Mal však spáchať ešte 5 podobných skutkov, za ktoré mu hrozia ďalšie obvinenia z trestných činov.

Dnes 29. septembra bol predvedený na Okresný súd v Žiline, kde sudca rozhodoval o jeho vzatí do väzby. Z dôvodu obavy, že môže ďalej pokračovať v trestnej činnosti, rozhodol sudca o jeho vzatí do vyšetrovacej väzby. Obvinený však podal voči rozhodnutiu súdu sťažnosť a tak bude vo veci ďalej rozhodovať Krajský súd v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu