Na Solinkách spustili potrubia nad zemou, ide o dočasné riešenie pre zaistenie dodávky tepla


Foto: Na Solinkách spustili potrubia nad zemou, ide o dočasné riešenie pre zaistenie dodávky tepla
Galéria: 8 fotiek
Foto: čitateľ

Spoločnosť Žilinský teplárenská, a.s., realizuje na sídlisku Solinky výmenu existujúcich rozvodov tepla a zmenu média z parného na horúcovodné, dôvodom je zlepšenie efektívnosti vykurovania. Viacerí čitatelia nás upozornili na to, že na sídlisku sa objavili potrubia, ktoré sú spustené. Takýto prípad zaznamenal čitateľ Radko na ulici Borová. 

„Na Borovej pri výmenníkovej stanici nájdete potrubie voľne ležiace na tráve, podložené akýmsi molitánom. Dalo by sa pochopiť, že rúry pôjdu pod zem a následne to spustia, ale ak sa ich dotknete na ohyboch, tak sa popálite. Prúdi tadiaľ teplo, takže odkryté časti vykurujú nie len domácnosti, ale aj studený vzduch vonku,“ doplnil k fotografiám.

Rúry skutočne fungujú, dôvodom je zaistenie vykurovania pre dotknuté domácnosti, ktoré by inak zostali počas chladných dní bez tepla. Tento stav by mal trvať približne do polovice októbra. 

„Ide o dočasné riešenie, ktoré zabezpečuje možnosť dodávky tepla dotknutým obyvateľom až do zhotovenia horúcovodného rozvodu, čo sa predpokladá do 15. októbra 2019. Následne bude dočasné potrubie demontované,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Žilinská teplárenská, a.s. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu