Vianočné trhy v Žiline začnú 23. novembra, záujemcovia o stánky sa už môžu prihlasovať


Foto: Vianočné trhy v Žiline začnú 23. novembra, záujemcovia o stánky sa už môžu prihlasovať

Tradičné Vianočné trhy v Žiline 2019 usporiada mesto Žilina v dňoch od 23. novembra do 23. decembra na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku. Záujemcovia o prevádzku stánku na trhoch sa už môžu prihlasovať, termíny sú stanovené do 4. októbra pre predajcov občerstvenia a do 11. októbra pre remeselných a potravinových predajcov.

Na Mariánskom námestí bude tento rok 30 stánkov, z toho dvadsať bude vyhradených pre stánkarov s remeselným a potravinovým sortimentom. Remeselní predajcovia budú mať nájom stanovený na úrovni 15 eur za deň, potravinoví predajcovia 30 eur za deň.

Z doručených návrhov bude stánkarov vyberať komisia zložená zo zamestnancov Mestského úradu: „Komisia bude prihliadať najmä na predajný sortiment - uprednostnená bude remeselná výroba hlavne s vianočnou tematikou, medzi predajcami potravín budú uprednostnení prvovýrobcia,“ spresňujú podmienky pri prihláške.

V týchto stánkoch nebude povolený predaj alkoholických výrobkov, stánkari budú musieť ponúkať výrobky a produkty minimálne od 14:00 hod. do 20:00 hod.

Ďalších desať stánkov bude vyčlenených pre občerstvenie, polovica z nich s prioritou tradičných jedál a polovica s prioritou tradičných nápojov. O tieto stánky sa pre vysoký záujem bude, rovnako ako v minulosti, súťažiť v elektronickej aukcii. Vyvolávacia cena je na úrovni 4 500 eur.


Prihlasuje sa výlučne prostredníctvom formulára na stránke mesta, pričom prihlášky alebo žiadosti na inom ako určenom formulári nebudú akceptované, taktiež nebudú akceptované prihlášky po termíne podania. 

 

Viac informácií pre záujemcov vrátane formulárov je dostupných na www.zilina.sk

Rozmiestnenie stánkov na Vianočných trhoch 2019 v Žiline. Zdroj: www.zilina.sk



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu