Benefičným koncertom podporili pacientov Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline


Foto: Benefičným koncertom podporili pacientov Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Prvý benefičný koncert Nadácie Anjelské krídla prilákal do žilinského Domu odborov v piatok 20. septembra desiatky priateľov nadácie, priaznivcov dobrej hudby a ľudí so srdcom na správnom mieste. Výťažok vo výške 2000 eur venovala nadácia Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline.

Na koncerte sa predstavili tanečníci z Art Studio Z, speváčka a herečka Barbora Švidraňová v gitarovom sprievode brata Šimona Švidraňa, hudobné trio Michal Kvitkovský – kontrabas, Miroslav Baloga – husle a Michal Dírer – klavír, spevák Martin Vetrák, talentovaný Martin Harich a unikátna slovenská vokálna hudobná skupina Fragile.

„Benefičný koncert spojil srdcia, lásku a pomoc išla tam, kde je treba. Tá energia v sále bola prekrásna. Ďakujem za prenádherný večer,“ uviedla zakladateľka a správkyňa Nadácie Anjelské krídla Alexandra Majeríková. 

Financie získané vďaka Prvému benefičnému koncertu využije žilinská nemocnica na podporu oddelenia klinickej a radiačnej onkológie, Liečebne dlhodobo chorých a Domu ošetrovateľskej starostlivosti.

„Úprimne ďakujeme nadácii a jej členom za organizáciu tak výnimočného podujatia s hlavnou myšlienkou pomáhať. Vážime si tento dar a všetku pomoc, ktorú nám Anjelské krídla poskytujú. Všetci sme Žilinčania, máme spoločný záujem pomáhať mestu, regiónu, jeho ľuďom, meniť veci k lepšiemu, a to nás spája,“ doplnil generálny riaditeľ žilinskej nemocnice Igor Stalmašek s tým, že aktuálne najvýraznejším projektom nemocnice a Nadácie Anjelské krídla sú jedinečné Anjelské vankúšiky pre malých pacientov na oddelení pediatrie.


Nadácia Anjelské krídla vznikla v decembri roku 2016, odkedy nezištne pomáha rodinám s postihnutými deťmi, rodinám v núdzi, týraným matkám a deťom, sociálnym zariadeniam,  matkám, ktoré sa samy starajú o ťažko choré deti.

Poskytuje im materiálnu pomoc (zásielky vo forme balíkov – potraviny, hygienické potreby, zdravotné pomôcky, odevy, hračky), finančnú pomoc (financie zaslané pre riešenie konkrétnej finančnej situácie), relaxačných, ozdravujúcich a rehabilitačných pobytov.

V roku 2018 nadviazala spoluprácu s Fakultnou nemocnicou s poliklinikou v Žiline, ktorá pretrváva v podobe mnohých projektov, darov a pomoci dodnes. 

Výťažok z koncertu venovala nadácia žilinskej nemocnici. Zdroj: FNsP ZA



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina