Na slovenskom pohári dorastencov a juniorov víťazili žilinskí karatisti Sarah Hrnková a Tomáš Králik


Foto: Na slovenskom pohári dorastencov a juniorov víťazili žilinskí karatisti Sarah Hrnková a Tomáš Králik
Galéria: 8 fotiek

V sobotu 21. septembra 2019 sa v Košiciach uskutočnilo 1. kolo slovenského pohára dorastencov a juniorov v karate. Turnaj bol zároveň posledným nominačným turnajom na juniorské MS, ktoré sa budú v októbri konať v Chile. V hre o nomináciu bola predovšetkým Sarah Hrnková, ktorá zvíťazila v kategórii kumite žien U21-61kg. 

„Hoci nominácia bude známa až v priebehu najbližších dní, veríme že svetová 10 v rankingu WKF spravila týmto výsledkom rozhodujúci krok. Veľmi dobrou správou je, že sa začínajú chytať aj mladší nasledovníci, ktorí pridali ďalšie tri cenné kovy, “ uviedol Ján Novosad, tréner Karate klubu Žilina.

Zlatom sa blysol mladší dorastenec Tomáš Králik, ktorý po svojom žiackom titule majstra SR naznačuje svoj potenciál aj v novej vekovej kategórii. Veľmi dobré výkony a výrazný výkonnostný posun ukázali bronzový Michal Kočuta a strieborná Miroslava Pevalová, ktorí okrem vylepšenia klubovej štatistiky získali aj svoje prvé body do nominácie na juniorské ME, ktoré sa uskutočnia vo februári v Budapešti.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Karate Klub Žilina