Štart Útvaru hlavného architekta mesta Žilina sa odkladá, poslanci neschválili víťazneho uchádzača


Foto: Štart Útvaru hlavného architekta mesta Žilina sa odkladá, poslanci neschválili víťazneho uchádzača Foto: ilustračné

Na poslednom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline neschválili poslanci víťaza výberového konania na pozíciu riaditeľa Útvaru hlavného architekta mesta Žilina, organizácie preto nezačne svoju činnosť ešte niekoľko mesiacov. Hlavným architektom sa Martin Pavelek nestal napriek tomu, že ho vo výberovom konaní vybrala porota spomedzi prihlásených uchádzačov.

Zriadenie organizácie Útvar hlavného architekta mesta Žilina schválili poslanci v apríli, následne mesto vyhlásilo výberové konanie. V ňom uspel práve Pavelek, ktorý v minulosti už tento post zastával. Pred hlasovaním o jeho vymenovaní v júni sa však ozvala časť poslancov aj verejnosti s tým, že im meno víťaza nebolo predstavené vopred, rovnako ako ani zámery všetkých uchádzačov.

Na žiadosť víťaza výberového konania primátor bod z rokovania stiahol a mesto vyhlásilo novú súťaž. V nej žiadalo od uchádzačov aj povolenie na zverejnenie profesného životopisu a vízie, ktorá je súčasťou posudzovania. Nakoniec bola súťaž odvolaná a primátor predložil na septembrové rokovanie zastupiteľstva návrh na vymenovanie víťaza výberového konania v súlade so schváleným uznesením z apríla.

Kandidáta však tesným výsledkom zastupitelia neschválili, niektorí kritizovali časť aktivít počas jeho pôsobenia na poste hlavného architekta. Martin Pavelek priamo na zastupiteľstve odpovedal na otázky poslancov, nakoniec to ale na jeho zvolenie nestačilo.


Teraz bude čakať útvar nová súťaž, jej víťaza by mohli schvaľovať poslanci v závere tohto roka. „V tejto veci budeme pokračovať v zmysle schváleného a platného uznesenia č. 87/2019, kde je jasne zadefinovaný postup. Predpokladáme, že nový kandidát bude v prípade úspešného výberového konania predložený na decembrové rokovanie mestského zastupiteľstva,“ spresnila hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

Diskusia k bodu rokovania začína v čase 10:11:20



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu