Mestská Audi A8 Long, ktorú kúpili za primátora Igora Chomu, bude ponúknutá na predaj od 30 670 eur


Foto: Mestská Audi A8 Long, ktorú kúpili za primátora Igora Chomu, bude ponúknutá na predaj od 30 670 eur

Luxusná limuzína, ktorú zakúpilo mesto Žilina počas éry primátorovania Igora Chomu v roku 2016, bude ponúknutá na odpredaj. Dnes o tom rozhodli mestskí poslanci, ktorí podporili návrh predložený primátorom Petrom Fiabáne. Ten deklaroval ešte počas volebnej kampane, že odpredaj auta bude jednou z vecí po nástupe do funkcie.

Mestské zastupiteľstvo v Žiline hlasom 24 poslancov schválilo prebytočnosť osobného automobilu Audi A8 Long 3.0 TDi V6 quattro z roku 2015, ktorú ohodnotil znalec na sumu 30 670 eur. Mesto Žilina ponúkne automobil priamym predajom záujemcovi, ktorý predloží najvyššiu cenovú ponuku. Automobil dnes stojí v garáži, keďže ho primátor nepoužíva.

Ten, podobne ako predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová, odmieta jeho používanie aj pre určitý symbol papalášizmu. Nákup na meste sprevádzali aj problémy s nastavením súťaže.

„Pokiaľ sa dá, na služobné cesty využívam Škodu Superb a je to úplne v pohode, nič mi tam nechýba. Myslím, že je to adekvátne auto pre primátora mesta,“ uviedol v rozprave primátor Peter Fiabáne. Zároveň dodal, že do vozového parku mesta by mohol po predaji pre potrebu zamestnancov pribudnúť automobil na úrovni modelu Škoda Octavia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu