Samovražda v Martine - 58 ročný muž zo žiarlivosti napadol nožom bývalú manželku


Foto: Samovražda v Martine - 58 ročný muž zo žiarlivosti napadol nožom bývalú manželku
Galéria: 3 fotky

Polícia v stredu 21. januára krátko po 13.00 hodine prijala oznámenie o napadnutí ženy v Martine na sídlisku Ľadoveň. Na miesto bola ihneď vyslaná policajná hliadka, ktorá zistila, že okrem zranenej 53 ročnej ženy sa na mieste nachádza aj mŕtvy 58 ročný muž.
Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu.

V stredu 21. januára v čase okolo 12.30 hodiny na martinskom sídlisku Ľadoveň 58 ročný muž čakal vo vchode bytového domu na svoju bývalú 53 ročnú manželku. Po jej príchode jej povedal, že dnes dokoná a keď ju nebude mať on tak nikto a zaútočil na ňu nožom. Najmenej trikrát ju bodol do oblasti hrudníka. Žena sa aktívne rukami bránila. Následne sa jej podarilo dostať do priestoru schodiska, kde kričala o pomoc a utekala až na štvrté poschodie, kde sa ukryla u susedov.

Útočník ju prenasledoval, ale keď videl, že sa jej ujali susedia od ďalšieho konania upustil. Vyšiel pred bytový dom, kde si strelnou zbraňou spôsobil strelné poranenie, ktorému na mieste podľahol.  Napadnutá žena utrpela predbežne ľahké zranenia s doposiaľ nezistenou dobou liečenia.
Na mieste bol zaistený nôž aj strelná zbraň s nábojmi. Tieto veci budú podrobené expertíznemu skúmaniu.

Vyšetrovateľ Policajného zboru v súvislosti s usmrtením 58 ročného muža (muž nebol držiteľom zbrojného preukazu) a zaistenou zbraňou a strelivom začal trestné stíhanie vo veci trestných činov usmrtenia a nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.  V súčasnej dobe naďalej prebiehajú všetky potrebné procesné úkony a z uvedeného dôvodu nie je možné k prípadu poskytnúť bližšie informácie. 

K problematike násilia obecne a tiež na ženách vydala polícia obsiahlejšie vyjadrenie - http://www.zilinak.sk/prispevky/1279/ako-regaovat-na-rozne-formy-nasilia-a-ako-im-predist




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu