Skupina 20 ľudí zo Žilinského kraja kradla železničiarom palivá, teraz z nich musia zaplatiť daň


Foto: Skupina 20 ľudí zo Žilinského kraja kradla železničiarom palivá, teraz z nich musia zaplatiť daň Foto: ilustračné - pixabay

Členovia organizovanej skupiny kradli pohonné hmoty z prepravovaných vlakových zásielok. Teraz musia zaplatiť Colnému úradu Žilina spotrebnú daň za odcudzených 2 030 litrov benzínu a 300 litrov nafty. 

Skupina mužov z okolia Žiliny, Čadce a Martina opakovane kradla na zriaďovateľskej železničnej stanici pohonné hmoty. Do pripravených nádob odčerpávali z pristavených vagónov benzín a naftu. Potom časť použili pre vlastnú spotrebu a zvyšok predali. 

Do vopred naplánovanej činnosti bolo zapojených 20 ľudí. Niektorí vykonávali krádež, iní dávali pozor, aby ich nikto pri tom nepristihol. Ďalší zase tovar odoberali, aj keď vedeli, že pochádza z lúpeže.   

Páchatelia tejto činnosti spôsobili cudzím osobám značné škody, boli obvinení a pohonné hmoty prepadli v prospech štátu. Príslušníci finančnej správy z Colného úradu Žilina im vyrubili spotrebnú daň z minerálnych olejov v celkovej výške cca 1 300 eur. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Colný úrad Žilina