Policajti odhalili 21 vodičov pod vplyvom alkoholu, dvanásť z nich malo viac ako promile


Foto: Policajti odhalili 21 vodičov pod vplyvom alkoholu, dvanásť z nich malo viac ako promile Foto: ilustračné - polícia

V uplynulom týždni (37. týždeň) policajti v Žilinskom kraji počas výkonu služby odhalili 21 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. U vodičov bol alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami.

U 12 vodičov s výsledkom nad jedno promile a u 9 vodičov bol zistený alkohol do jedného promile. Jeden vodič sa počas kontroly odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol. Siedmi vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu. Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 15 vodičov nemotorových vozidiel. 


Alkohol za volant nepatrí 

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.

Je dôležité  uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu