Od 29. septembra dochádza k zmenám niektorých cestovných poriadkov v Žilinskom kraji


Foto: Od 29. septembra dochádza k zmenám niektorých cestovných poriadkov v Žilinskom kraji Foto: ilustračné

SAD Žilina informovala, že dňa 29. septembra 2019 dochádza ku zmenám v cestovných poriadkoch v prímestskej autobusovej doprave. Konkrétne v regióne Žilina dôjde k zmene trasy na linke Žilina-Lysica (spoj č. 30) z dôvodu prevádzkovej potreby, spoj bude vedený poza KIU. 

K zmenám dôjde aj na dvoch linkách na v regióne Čadce, presnejšie spoje Čadca-Krásno n. Kys.-Zborov n. Bystr.-Stará Bystrica a Čadca-Turzovka-Klokočov-Staškov. V jednom prípade sa posúva odchod spoja, v druhom sa zvýši intenzita. Úrad Žilinského samosprávneho kraja totiž prijal viacero žiadostí cestujúcej verejnosti z okolia Čadce na zabezpečenie dopravnej obslužnosti v smere Čadca – Staškov pre cestujúcich, ktorých pracovná doba v zamestnaní končí o 21:00 hodine.

„Po vyhodnotení všetkých žiadostí a prevádzkových možností sme sa v spolupráci s dopravcom SAD Žilina, a. s. - prevádzka Čadca rozhodli na prímestskú autobusovú linku 502450 Čadca – Staškov zaviesť nový autobusový spoj, ktorý bude premávať v úseku Čadca, aut. st. – Staškov, žel. zast. a späť. Autobusový spoj bude prevádzkovaný počas pracovných dní,“ uviedli predstavitelia ŽSK.

Zdroj: SAD Žilina



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu