Na Hájiku pribudnú štyri kryté uzatvárateľné kontajnerové stojiská, budovanie iniciovali poslanci


Foto: Na Hájiku pribudnú štyri kryté uzatvárateľné kontajnerové stojiská, budovanie iniciovali poslanci
Galéria: 4 fotky
Foto: Zdroj: Archart, ezakazky.sk

Obyvatelia žilinského sídliska Hájik by sa mali čoskoro dočkať nových krytých stojísk pre kontajnery, vyplýva to zo zverejnenej zákazky, prostredníctvom ktorej hľadalo mesto Žilina dodávateľa na ich vybudovanie. Celkom štyri kontajnerové prístrešky by mali vzniknúť na uliciach Petzvalova, Dadanova a Jedlíková ešte tento rok.

Súťažné podklady špecifikujú 10 lokalít na Hájiku, na ktorých by mohli byť v budúcnosti podobné stavby osadené. V aktuálnej zákazke s predpokladanou hodnotou 73 590,48 EUR bez DPH plánuje mesto vybudovať stojiská v lokalitách č. 2, 3, 6 a 9.

Zdroj: Archart, ezakazky.sk


Výhodou oproti voľne umiestneným smetným nádobám bude aj oceľová kostra s perforáciou až vo výške od jedného metra, čo zabráni priamemu vizuálnemu kontaktu z verejných plôch a komunikácií. Každé stojisko bude uzatvárateľné pomocou zásuvných dverí. 


„Hlavnou úlohou tohto projektu je vybudovanie krytých uzatvárateľných kontajnerových stojísk v Žiline na sídlisku Hájik. Pod novovybudované stojiská je navrhnutá základová doska ktorá zabezpečí jednak prenos zaťaženia do základovej pôdy a jednak sa touto doskou docieli jednotný ľahko čistiteľný podklad pod smetnými nádobami. Pri projekte bolo uvažované zo smetnými nádobami s maximálnymi pôdorysnými rozmermi 1400*1100 mm,“ spresňuje popis súťaže.

Lehota na predkladanie ponúk uplynula 11. septembra, dodávateľ by mal stojiská vybudovať do 60 dní od odovzdania staveniska. Zhotoviteľ zároveň poskytne na dielo záručnú dobu 60 mesiacov.

Mesto aj naďalej plánuje vybudovať aj polopodzemné kontajnery, pre ktoré sú už vytipované lokality: „Ide o odlišný projekt, ktorý iniciovali miestni poslanci. Konkrétne sa jedná o vybudovanie štyroch uzamykateľných stojísk na zberné nádoby. Tento variant iniciovali miestni poslanci ešte v minulom volebnom období a na prípravu projektovej dokumentácie vyčlenili prostriedky z poslaneckého fondu,“ potvrdila hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu