Dobrovoľníci v Žiline pokračujú s ozdravovaním mačacej kolónie, pomôcť im môžete aj vy


Foto: Dobrovoľníci v Žiline pokračujú s ozdravovaním mačacej kolónie, pomôcť im môžete aj vy

Počas posledných dvoch týždňov pracovali v uliciach dobrovoľníci na kastrovaní pouličných mačiek. Cieľom bolo aspoň z časti zastaviť prílev mačiatok v uliciach, kedže jedna mačka môže mať viackrát do roka aj 3 až 6 mladých. Cieľom kastračnej akcie, ktorá sa koná už opakovane, je ozdraviť populáciu pouličných mačiek.

Tie sú totiž v meste prospešné napríklad pri chytaní hlodavcov, zdravé, kastrované mačky a kocúrikovia sa 24 hodín po kastrácii púšťali opäť v lokalitách, kde boli odchytené. Mačiatka zostali v starostlivosti dobrovoľníkov, keďže kvôli nízkemu veku u nich nie je možné previesť kastráciu.

„Za tie dni nám rukami prešlo neuveriteľných 101 mačičiek a mačiatok, ďalšie na pomoc ešte čakajú. Takmer 70 dospelých jedincov bolo kastrovaných, testovaných na mačacie choroby, odčervených, odblšených, prípadne preliečených a vratených do pôvodného prostredia. Vyše 30 mačiatok skončilo v našich rukách a rukách dočasných opatrovníkov - hľadajú tie naj naj domovy,“ spresňujú úspechy kastračnej akcie organizátori.

Hlavná fáza kastrácie je síce ukončená, no stále sú lokality, ktoré nestihli pracovníci navštíviť. Po aktuálnej vlne odchytov má OZ Tul/k/áčik množstvo mačiatok, ktoré potrebujú dočasné opatery. Pomôcť môže rôznymi formami každý:


„Sme zavalení mačiatkami a tak sa teraz primárne musíme postarať hlavne o ne, veľmi dúfame, že ostanú všetky zdravé a pôjdu čím skôr domov, alebo nájdu aspon dočasné opatery, kedže je to neuveriteľne nárocne dostatočne sa venovať takému počtu drobcov, nehovoriac o tom, že niektoré su veľmi plaché a musia sa naučiť veriť človeku. Na stránke budeme postupne uverejnovať albumy a fotky mačiatkok, hľadajúcich nové domovy. Ak by ste chceli ešte niekto pomôcť, tak nám naozaj veľmi pomôže: dočasná opatera pre mačiatka - to znamená, zobrať si nejaké mačiatko/a domov a postarať sa oň doma, kým nenájde nový domov, prípadne veľmi pomôže pomoc s hľadaním nových domovov. Avšak hľadáme iba zodpovedné nové domovy, u ľudí, ktorí su ochotní sa mačiatku venovať a zabezpečiť jeho kastráciu v dospelosti. Pomôže tiež kvalitné papanie pre mačiatka. A samozrejme veľmi, veľmi pomôžu i finančné príspevky,“ popisujú organizátori možnosti ako pomôcť.

Pre všekých, ktorým nie je osud týchto zvieratiek ľahostajní a chceli by finančne prispieť, tu je číslo účtu:Tul/k/áčik
IBAN: SK1183300000002300952803
SWIFT/BIC: FIOZSKBAXXX
pre príspevky z CZ: 2300952803/2010

Kontakt na organizátorov
zilina.macky@gmail.com

Stránka, kde budú postupne fotografie malých mačiatok

 



 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu