56-ročného muža bez domova, ktorý mal útočiť nožom na Hlinách, poslal sudca do vyšetrovacej väzby


Foto: 56-ročného muža bez domova, ktorý mal útočiť nožom na Hlinách, poslal sudca do vyšetrovacej väzby

Vo štvrtok 5. septembra vo večerných hodinách došlo pri predajni Billa na sídlisku Hliny k napadnutiu dvoch osôb nožom. Na miesto bola okrem polície privolaná aj záchranná zdravotná služba, ktorej posádka musela ošetriť zranené osoby. Útočník z miesta ušiel a polícia po ňom začala pátrať.

Zranené boli dve osoby, 36-ročná žena a 45-ročný muž. Obaja mali rezné rany, po prvotnom ošetrení boli prevezení do žilinskej nemocnice. V prípade útočníka aj zranených osôb ide o ľudí bez domova, ktorí sa pravidelne zdržiavajú v tejto lokalite. 

Záchranári ošetrili muža a ženu s viacpočetnými reznými ranami, obaja boli mimo ohrozenia života. Pacientov posádky previezli do nemocnice v Žiline,“ potvrdila Katarína Načiniaková, hovorkyňa skupiny Falck.

Mesto Žilina nedávno odstránilo tábor, ktorý si bezdomovci vytvorili v kríkoch nad frekventovanou cestou. Obyvatelia tejto časti Hlín upozorňovali na problém s neprispôsobivými občanmi už takmer 3 roky.


Útočníka sa podarilo napokon zadržať mestským policajtom. Tí ho následne odovzdali do rúk štátnej polície. Vyšetrovateľ obvinil 56-ročného muža z trestného činu ublíženia na zdraví.

Sudca okresného súdu v Žiline dnes 8. septembra rozhodoval o vzatí obvineného do vyšetrovacej väzby. Podnet na väzobné stíhanie podal prokurátor. Vzhľadom na obavy, že obvinený bude pokračovať v trestnej činnosti, rozhodol sudca o väzobnom stíhaní.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu