Na súde a prokuratúre v Žiline vyšetrujú korupciu, NAKA v prípade obvinila zatiaľ tri osoby


Foto: Na súde a prokuratúre v Žiline vyšetrujú korupciu, NAKA v prípade obvinila zatiaľ tri osoby Foto: ilustračné

Národná kriminálna agentúra (NAKA) vyšetruje prípad korupcie na žilinskom krajskom súde a krajskej prokuratúre. V súvislosti s tým mal byť zadržaný 63-ročný František T., polícia však o zásahu v čase jeho konania bližšie neinformovala.

Niektoré podrobnosti priniesol až Denník N, ktorý zároveň spresňuje, že vyšetrovatelia zbierajú dôkazy o podozreniach. Tie sa zakladajú na tvrdení jedného z trojice zadržaných mužov a hovoria o tom, že za úplatky bolo možné vybaviť jednotlivé rozhodnutia na súde a prokuratúre.

„Vzhľadom na počiatočné štádium prípravného konania a prebiehajúce procesné úkony sa nebudeme podrobnejšie k veci vyjadrovať, nakoľko medializácia informácií v tomto štádiu trestného konania by mohla skomplikovať, prípadne zmariť účel trestného konania,“ spresnila pre Denník N hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. 

Úplatky sa podľa informácií denníka pohybovali na úrovni desať až dvadsaťtisíc eur. Zadržaný František T. je obvinený z podplácania spolu s Patrikom M. a Antonom B. Ako sa ďalej uvádza v článku, zo sudcov ani z prokurátorov zatiaľ nie je nikto obvinený.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: dennikn.sk