Mestský policajt spozoroval podozrivého z krádeže, ten na neho skríkol „zarežem ťa“


Foto: Mestský policajt spozoroval podozrivého z krádeže, ten na neho skríkol „zarežem ťa“ Foto: ilustračné

Mestská polícia Žilina informovala o prípade zo dňa 20. augusta 2019, kedy v popoludňajších hodinách člen hliadky spozoroval počas vykonávania hliadkovej činnosti osobu podozrivú z krádeže. Dotyčná osoba bola podľa popisu dôvodne podozrivá z krádeže finančných prostriedkov v prevádzke ART Café.

„Na miesto sa okamžite presunuli ďalšie hliadky MP. Príslušník MP vyzval osobu na predloženie dokladov totožnosti a tá následne siahla do vrecka nohavíc a s náznakom vytiahnutia nejakého predmetu, skríkla „zarežem ťa“ a následne urobila pohyb proti telu policajta,“ opisuje správa mestskej polície.

Príslušník mestskej polície preto za pomoci hmatov, chvatov a pút osobu dostal pod kontrolu. Podozrivého následne predviedli na úradovňu MP, kde mu bol pri bezpečnostnej prehliadke nájdený nôž. V čase predvedenia sa dostavil aj poškodený majiteľ prevádzky ART Café, ktorý dotyčného označil ako páchateľa.

„Poškodený bol poučený uvedené ihneď nahlásiť na štátnu políciu a poskytnúť tiež videozáznam z krádeže. Na úradovňu sa dostavila hliadka štátnej polície a podozrivého si prevzala. Okrem krádeže bude riešený aj za trestný čin napadnutia verejného činiteľa pri výkone jeho právomocí,“ uzatvárajú mestskí policajti v správe.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina