Piatková búrka potrápila viacero obcí v okresoch Žilina a Bytča, opäť pomáhali hasiči


Foto: Piatková búrka potrápila viacero obcí v okresoch Žilina a Bytča, opäť pomáhali hasiči Foto: Zb HaZZ v Žiline, DHZ Dolný Hričov

V piatok 30. augusta sa v popoludňajších hodinách prehnala okresmi Žilina a Bytča búrka, ktorá potrápila obyvateľov niekoľkých obcí. Pri odstraňovaní následkov nepriaznivého počasia zasahovali dobrovoľní aj profesionálni hasiči. 

V čase krátko po 17:00 hod. vykonali príslušníci ZB HaZZ Žilina výjazd do obce Kotešová, kde vplyvom zlého počasia došlo k vytápaniu cestnej komunikácie a hrozilo zaplavenie rodinných domov. Hasiči po príchode na miesto odčerpali zaplavené územie pomocou prívesného kalového čerpadla.

V rovnakom čase zasahovali dobrovoľní hasiči v obci Dolný Hričov, kde odstraňovali spadnutý strom. Po ukončení zásahu vykonali obhliadku obce aby sa presvedčili, či nevznikli aj iné škody.

Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Žiline ďalej vyslalo tri posádky hasičov aj do oblastí Bytča - mesto, Horný Hričov a Veľké Rovné. Príslušníci aj v tomto prípade odstraňovali popadané stromy po búrke.

Problém so zaplavenými cestami mali aj obyvatelia obce Svederník, kde väčší úhrn zrážok spôsobil zatopenie ulíc a znemožnil prejazd áut aj pohyb chodcov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu