Viacerí turisti v Malej Fatre počuli volanie o pomoc, horskí záchranári lokalizovali 30-ročného muža


Foto: Viacerí turisti v Malej Fatre počuli volanie o pomoc, horskí záchranári lokalizovali 30-ročného muža Foto: Horská záchranná služba

Dnes 29. augusta v popoludňajších hodinách prijala Horská záchranná služba tiesňové volania, že turisti prechádzajúci po turistickom chodníku v oblasti Bielych skál v Malej Fatre počujú opakované volanie o pomoc. Záchranári HZS preto na základe podnetov odišli preveriť situáciu. 

„Jedna skupina záchranárov odišla do terénu Sučianskou dolinou, druhá skupina od Chaty pod Suchým. Záchranári nachádzajúci sa v Sučianskej doline volanie o pomoc počuli a lokalizovali 30-ročného turistu slovenskej národnosti, ktorý sa nachádzal mimo turisticky značeného chodníka,“ uvádza sa v správe Horskej záchrannej služby.

Muž stratil orientáciu v teréne po tom, čo chcel z lokality Bielych skál zostúpiť neznačeným chodníkom a pomoc si nedokázal privolať, pretože sa mu vybil mobilný telefón. Muž bol po príchode záchranárov dehydrovaný a mierne vyčerpaný.

„Po poskytnutí prvej pomoci bol schopný samostatne zostúpiť v sprievode záchranárov do ústia doliny. Odtiaľ už na vlastnú žiadosť pokračoval samostatne,“ uzatvárajú horskí záchranári.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba