7. ročník Staroslovanskej Divinky v areáli kaštieľa: Súťaž vo varení gulášu aj o Rytiera Divinky


Foto:  7. ročník Staroslovanskej Divinky v areáli kaštieľa: Súťaž vo varení gulášu aj o Rytiera Divinky

Na siedmy ročník Staroslovanskej Divinky v areáli renesančného kaštieľa si Obec Divinka a Považské múzeum v Žiline pripravili pre návštevníkov celodenný program, ktorý vyvrcholí večerným zapálením vatry. Deň plný sprievodných podujatí odštartuje o 9:00 hod. súťažou vo varení guláša - 1. ročníkom Staroslovanského kotlíku.

O hodinu neskôr, teda o 10:00, začína výstup na Veľký vrch spojený s prednáškou archeológov. Výstup začína od kaštieľa a pre účastníkov je pripravený za odmenu guláš. Počas výstupu na Veľký vrch požehná pán farár rozhľadňu Divinka o 11:30 hod.

Pre športových nadšencov je pripravená súťaž Rytier Divinky - zmerať sily si môžete v desiatich športových disciplínach v kategóriach deti, ženy, muži a seniori. Zápolenie začína už 30. augusta a končí 31. augusta 2019. Prihlásiť sa je možné u p. Mikulu na 0907813157 do 26.8.2019.


Počas celého dňa je v Kaštieli Divinka pripravená archeologická výstava, na ktorú je vstup zadarmo, takisto sú pripravené ukážky bojových umení v podaní Historického spolku sv. Sebastiána, pri ktorých sa budete môcť zapojiť do historických hier. Deti si vychutnajú atrakcie a na Jarmoku remesiel budete môcť vidieť prezentáciu tradičných ľudových remesiel. 

Hlavný program začína v sobotu 31.8.2019 o 14:00 hod. v areáli kaštieľa, bližšie informácie nájdete na plagáte nižšie. Na celé podujatie je vstup voľný.


Miesto: Divinka
Dátum: 31.08.2019 - 09:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Obec Divinka