Na ceste pod Strečnom prebieha čistenie bezpečnostných sietí, v pláne sú aj úplné uzávierky cesty


Foto: Na ceste pod Strečnom prebieha čistenie bezpečnostných sietí, v pláne sú aj úplné uzávierky cesty
Galéria: 14 fotiek

Úsek cesty prvej triedy medzi Žilinou a Martinom, vedúci popod hrad Strečno, sa v posledných rokoch stal o niečo viac nebezpečným. Okrem toho, že je táto cesta známa vážnymi nehodami a kolónami, na vodičov číhalo aj nebezpečenstvo v podobe padajúcich skál. Tie sa často ocitli na vozovke práve v dôsledku preplnených bezpečnostných sietí.

Správca cesty nevykonával podľa televízie TA3 čistenie približne desať rokov a to pre nedostatok finančných prostriedkov. Bariéry a zádržné siete boli preto plné sutín, väčších skál aj dreva. Množstvo sa predbežne odhaduje na približne 30 nákladných vozidiel.

Na potrebu vykonania čistenia a opravy poškodených sietí upozorňovala už aj polícia, ktorá začala evidovať viaceré škodové udalosti v súvislosti s popadanými skalami. Práce vykonávajú najmä horolezci, ktorí čistia bezpečnostné siete ručne. Pracovať budú postupne na úseku dlhom takmer 2 kilometre. 

Z dôvodu zaistenia bezpečnosti bol úplne uzavretý pravý jazdný pruh v smere zo Žiliny do Martina. V ľavom jazdnom pruhu bola znížená rýchlosť na 50 kilometrov za hodinu. Uzávierka pruhu je vydaná na obdobie od 20. augusta do 31. októbra. 

Vodičov však čakajú aj úplné uzávierky, ktoré budú potrebné pri odstraňovaní kalamitného dreva. Lesníci majú v pláne vykonávať ťažbu počas víkendov, nakoľko bude potrebné úplné zastavenie dopravy a to v polhodinových intervaloch.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu