Mesto Žilina pripravuje rekonštrukciu chodníkov a miestnych komunikácií v piatich mestských častiach


Foto: Mesto Žilina pripravuje rekonštrukciu chodníkov a miestnych komunikácií v piatich mestských častiach Foto: ilustračné

Mesto Žilina pripravuje rekonštrukciu chodníkov, ciest a ihrísk v piatich mestských častiach. Vyplýva to z výzvy na predkladanie ponúk pre zákazku „Rekonštrukcia chodníkov a oprava a rekonštrukcia miestnych komunikácií v Žiline“, ktorá bola zverejnená na stránke ezakazky.sk.

Zákazka rozdelená na dve časti zahŕňa rekonštrukciu chodníkov (1) a asfaltovacie práce - opravu a rekonštrukciu miestnych komunikácií, chodníkov a ihrísk (2) v mestských častiach Staré mesto, Bôrik, Vlčince, Solinky a Závodie. Celková predpokladaná hodnota je 527.927 EUR bez DPH. 

Časť 1 - rekonštrukcia chodníkov Staré mesto, Bôrik, Vlčince, Solinky a Závodie

Predpokladaná hodnota 152 927,00 EUR bez DPH.

  • Staré Mesto
    stavebné úpravy na uliciach A. Bernoláka, D. Dlabača
  • Bôrik
    stavebné úpravy na ulici Svätoplukova
  • Vlčince
    stavebné úpravy na uliciach Pittsburgská, Dobšinského, Minčolská, Martinská, Kubínska, Námestie Ľ. Fullu, Gemerská, Ľubľanská a Varšavská, T. Vansovej, E. Nésceya
  • Solinky
    stavebné úpravy na uliciach Borová, Limbová
  • Závodie
    stavebné úpravy na uliciach J. Závodského, Hôrecká cesta

Časť 2 - asfaltovacie práce - oprava a rekonštrukcia miestnych komunikácií, chodníkov a ihrísk


Predpokladaná hodnota 375 000,00 EUR bez DPH.

Predmetom zákazky je realizácia vrchnej stavby - obrusnej vrstvy miestnych komunikácií, chodníkov a ihrísk na území mesta Žilina. Existujúci poškodený povrch (živičný kryt miestami liaty asfalt, ale aj asfaltobetón) sa odstráni frézovaním celoplošne v hrúbke cca 50 mm, resp. 40 mm. Existujúci kryt sa očistí, pozametá, výškovo sa upravia poklopy kanalizačné a uzávery (plyn, voda).

Nerovnosti podkladu, poškodené miesta (preliačiny, výtlky, rozpadnutý podklad, väčšie škáry a väčšie výškové rozdiely v podklade) sa vyplnia z asfaltového betónu. Po prevedení spojovacieho postreku modifikovanou asfaltovou emulziou sa realizuje obrusná vrstva v hrúbke 50 mm z AC 11 O; resp. Asfaltový betón AC8 O hr. 40 mm v rátane úpravy spoja. Je potrebné zabezpečiť odvoz a likvidáciu odpadu. Súčasťou je návrh technického riešenia a spracovania rozpočtov na jednotlivé upravované úseky s využitím jestvujúcich položiek. 

Lehota na predkladanie ponúk je do 10. septembra 2019 - 10:00 hod.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina