V súvislosti s nehodou motocyklistu obvinila polícia 24-ročného muža z Číny z prečinu usmrtenia


Foto: V súvislosti s nehodou motocyklistu obvinila polícia 24-ročného muža z Číny z prečinu usmrtenia Foto: čitateľ Daniel P.

V pondelok sme informovali o dopravnej nehode motocyklistu a osobného auta, ktorá sa stala v nedeľu 18. augusta 2019 vo večerných hodinách v Žiline. Krátko po nešťastnej udalosti vyhasol život mladého 27-ročného vodiča motorky. Polícia v súvislosti s udalosťou obvinila z prečinu usmrtenia 24-ročného muža z Číny.

„24-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo VW Golf v smere od Ulice Kvačalovej smerom k Ulici Závodská cesta, pričom pri firme VEREX s vozidlom odbočoval vľavo, na miesto ležiace mimo cesty. V čase vykonávania manévru odbočovania mal byť predchádzaný 27-ročným motocyklistom, ktorý viedol motocykel Yamaha FZ6 v tom istom smere jazdy v ľavom jazdnom pruhu,“ uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Motocyklista na odbočujúce vozidlo reagoval brzdením, pričom s motocyklom spadol na ľavý bok a narazil do ľavej zadnej bočnej časti odbočujúceho vozidla VW Golf. Vodič motocykla bol po nehode aj počas prevozu do nemocnice pri vedomí, vážnym zraneniam podľahol v nemocnici.


„Pri dopravnej nehode utrpel motocyklista ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Okolnosti dopravnej nehody vyšetruje polícia v Žiline,“ dodala hovorkyňa.

„Posádka RLP2 Žilina bola včera v noci vyslaná na zásah ku zranenému motocyklistovi v Žiline na Priemyselnej ulici. Pacient bol odovzdaný do nemocnice s predpokladaným ťažkým poranením vnútrobrušných a vnútrohrudných orgánov v počiatočnom šokovom stave, tlakovo bol však stabilizovaný, bol pri vedomí a dýchal spontánne,“ uviedla Katarína Načiniaková zo skupiny Falck.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina