Sucho a nová dlažba vysušili smreky na parkovisku pri Kauflande, spoločnosť sa ich pokúsi zachrániť


Foto: Sucho a nová dlažba vysušili smreky na parkovisku pri Kauflande, spoločnosť sa ich pokúsi zachrániť Foto: čitateľka

Množstvo teplých dní s vysokými teplotami neprospievajú ani zeleni, príkladom sú aj smreky na parkovisku pri Kauflande na ulici Vysokoškolákov. Tie aj vplyvom počasia vyschli. Na situáciu nás upozornila čitateľka, nedostatok vlahy a okolitá dlažba spôsobila ich vysušenie do štádia, ktoré vidíte na fotografii. 

Príčinou vysušenia je, okrem tepla, práve aj položená dlažba a plytký koreňový systém smrekov. Kaufland podľa slov hovorkyne Lucie Langovej o probléme vie a bude ho riešiť:

Spoločnosť Kaufland sa pravidelne stará o zeleň ležiacu pri jej predajniach. Hlavne z dôvodu veľmi suchému počasiu žiaľ nastala táto situácia, ktorá nás veľmi mrzí. Vyschnutie stromov okrem počasia však zapríčinilo aj vybudovanie parkovacích miest v ich okolí, keďže smrek má plytký koreňový systém a rozpálená zámková dlažba na parkovisku ho úplne vysušila.“ 

Stromy buď zachránia alebo nahradia

Ak by sa stromy nepodarilo zachrániť, bude obchodná sieť žiadať o povolenie na výsadbu nových: „Dané stromy sa pokúsime ešte zachrániť a v prípade, ak to už nebude možné, požiadame o povolenie na vysadenie nových stromčekov,“ dodala Langová.


Rozšírené parkovisko otvoril Kaufland len prednedávnom, neskôr bol zavedený systém parkovania, ktorý umožňuje bezplatne parkovať len dve hodiny. V praxi totiž dochádzalo k tomu, že parkovisko využívali aj ľudia ako záchytné s tým, že miesta blokovali počas celého dňa.

Pacienti polikliniky ŽILPO majú možnosť predĺžiť dobu bezplatného parkovania až na štyri hodiny. Spoločnosť nateraz neuvažuje ani o predĺžení dvojhodinového limitu, počet tých, ktorí prekročia bezplatný čas, nemeria:

„Podiel zákazníkov využívajúcich parkovisko v bezplatnej lehote nevyhodnocujeme a momentálne neuvažujeme o zmene fungovania parkoviska,“ uzavrela hovorkyňa spoločnosti Kaufland. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu