Mestskí policajti zabránili počas jedného dňa dvom krádežiam, škoda by bola v tisícoch eur


Foto: Mestskí policajti zabránili počas jedného dňa dvom krádežiam, škoda by bola v tisícoch eur Foto: ilustračné

V sobotu 10. augusta 2019 sa podarilo mestským policajtom prekaziť dve krádeže, ktorými by bola spôsobená nemalá škoda. Najskôr v čase o 20:30 hod. spozorovala hliadka na ulici Baničova (sídlisko Hájik) v tráve 17 ks balenia stavebnej chémie.

„V tráve zistených 17 ks balenia stavebnej chémie, ktoré evidentne pochádzajú z blízkeho staveniska a sú takto pravdepodobne pripravené za účelom krádeže. Plechové nádoby boli prevezené a dočasne umiestnené na útvare MP Žilina,“ uvádza mestská polícia na sociálnej sieti.

Počas najbližšieho pracovného dňa si materiál prevzali zamestnanci stavebnej spoločnosti, ktorí vyčíslili uchránený majetok na sumu vo výške až 1700 €.


V ten istý deň v čase o 23:50 hod. spozoroval operátor mestského kamerového systému na ulici P. O. Hviezdoslava neznámeho muža zo slabšej sociálnej vrstvy. Ten mal pri sebe aktovku s notebookom, preto bola na miesto vyslaná hliadka. 

„Po kontrole hliadkou uvádzal, že nevie komu vec patrí. V čase o 00:30 hod. bol zistený majiteľ aktovky na autobusovej stanici pod vplyvom alkoholu, ktorému bola po preverení potrebných náležitostí aktovka s notebookom vrátená,“ spresňuje mestská polícia.

Oba skutky ďalej objasňuje Mestská polícia v Žiline. Vďaka činnosti príslušníkov sa podarilo v oboch prípadoch uchrániť majetok a zabrániť vzniku finančnej škody.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina