MsHK Žilina začne prvoligovú sezónu s rozpočtom 360-tisíc eur, hokejisti už začali prípravu


Foto: MsHK Žilina začne prvoligovú sezónu s rozpočtom 360-tisíc eur, hokejisti už začali prípravu Foto: ilustračné

Po vypadnutí z extraligy sa hokejisti MsHK Žilina predstavia v nadchádzajúcej sezóne v prvej lige, rozpočet klubu bude oproti minulým rokom približne o polovicu nižší a na úrovni 360 tisíc eur. Po tom, ako jediný uchádzač o klub opakovane zmaril snahy o vstup do klubu a nezložením zálohy pochoval trojmesačné rokovania, bude MsHK naďalej pokračovať v rukách mesta. 

Tento model fungovania budú musieť odobriť poslanci na Mimoriadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline, ktoré sa bude konať 13. augusta 2019.

„Rozpočet je asi o polovicu nižší ako po minulé roky a má svoje riziká. My dnes potrebujeme osloviť partnerov, aby nám finančne pomohli. Cítim, že takto postavený rozpočet by mohli poslanci schváliť, ostatné je v rukách manažmentu hokejového klubu,“ uviedol žilinský primátor Peter Fiabáne.

Radnica vidí budúcnosť hokeja v Žiline optimisticky

Káder klubu je takmer skompletizovaný, prevažne ho tvoria žilinskí odchovanci a juniori. Zo skúsenejších mien by mali v MsHK Žilina pokračovať brankár Maroš Mikoláš, obranca Lukáš Dubeň či útočníci Peter Húževka a Filip Ondruš.

Celkové náklady na odmeny hráčov za osem mesiacov by mali predbežne predstavovať 167 tisíc eur. Súčasťou realizačného tímu budú hlavný tréner Stanislav Škorvánek, asistent trénera Róbert Rehák, masér, kustód a vedúci mužstva Miroslav Harvančík a tréner brankárov Jozef Urdák. 


Na včerajšej tlačovej konferencii Fiabáne zdôraznil, že budúcnosť hokeja v Žiline vidí optimisticky. Aj keď boli rokovania s jediným uchádzačom neúspešné, klub je vďaka nim dnes po viacerých stránkach v dobrej kondícii:

„Paradoxne nám to umožnilo urobiť taký poriadok v klube, že dnes, na rozdiel od predchádzajúcich rokov, je vnútorne konsolidovaný, finančne čistý a s jasnou vlastníckou štruktúrou. Klub je momentálne perfektne pripravený pre kohokoľvek, kto by mal reálny záujem prevziať ho.“ 

Hráči aj realizačný tím klesli s nárokmi na platové podmienky

Predpokladaný vývoj príjmov je načrtnutý na úrovni 285 tisíc eur, rozdiel medzi plánovanými nákladmi a príjmami predstavuje viac ako 81 tisíc. Finančné rozpätie hráčskych zmlúv sa pohybuje od 400 až 500 eur do 1 500 eur.

„Je to jediná cesta, ako zachovať seniorský tím pri živote. Dobre si uvedomujeme, akú dlhoročnú tradíciu má v našom meste tento šport. My sa o žilinský hokej pobijeme a nenecháme ho padnúť, lebo by si to nezaslúžil,“ uzavrel žilinský primátor.

Celý záznam z tlačovej konferencie mesta na tému budúcnosti hokeja v Žiline nájdete nižšie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu