V súvislosti s búrkami vykonali hasiči 196 výjazdov, v Žilinskom kraji odstraňovali spadnuté stromy


Foto: V súvislosti s búrkami vykonali hasiči 196 výjazdov, v Žilinskom kraji odstraňovali spadnuté stromy Foto: ilustračné

Prezídium Hasičského a záchranného zboru informovalo o zásahoch počas noci zo včera na dnes 8. augusta 2019. V súvislosti s búrkami, ktoré zasiahli územie Slovenska, zasahovalo za posledných 24 hodín viac ako 350 profesionálnych a dobrovoľných hasičov.

„Bilancia výjazdov sa vyšplhala na 196, pričom najvážnejšia situácia bola v Trnavskom kraji. Hasiči najčastejšie zasahovali pri odstraňovaní popadaných stromov zo striech a cestných komunikácií, odčerpávaní vody zo zatopených priestorov a odstraňovaní popadaných kusov striech,“ spresňuje Prezídium HaZZ.

Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline prijalo v súvislosti s poveternostnou situáciou celkom 16 hlásení, ku ktorým vyslalo hasičské jednotky. Zásahy prebiehali v okresoch Žilina, Martin, Ružomberok, Turčianske Teplice a Liptovský Mikuláš. V rámci Žiliny a okolia vykonali výjazdy do obcí Rosina, Turie, Zbyňov aj Fačkov. 

Profesionálni aj dobrovoľní hasiči odstraňovali najčastejšie popadané stromy na vozovkách a v blízkosti rodinného domu. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu